Најновије

КУРТИ НАПРАВИО ПРЕОКРЕТ: Укинута забрана за српску робу

Министарство унутрашњих послова у Приштини укинуло је забрану производа који се из централне Србије пласирају на тржиште на КиМ, преносе медији на албанском. Уклањање мера забране српске робе важиће само за административни пункт Мердаре. Мере забране остају на снази на осталим пунктовима са централном Србијом.

У Приштини су забранили робу из централне Србије након што су припадници МУП-а Србије прошле године ухапсили тројицу полицајаца албанске националности, јер су, како је тада саопштено, илегално прешли административну линију.

Влада у Приштини саопштила је тада да сумња да се у камионима са робом из централне Србије превози оружје на КиМ.

Мера безбедности је тада донекле ублажена тако што је дозвољен пласман сировина и полупроизвода из централне Србије, потребних за финалну производњу на КиМ.

Новом одлуком, коју је надлежним институцијама данас проследио министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља, забрана увоза ових производа биће замењена "детаљном контролом” камиона који улазе из централне Србије.

Мере забране остају на снази на осталим пунктовима са централном Србијом.

Немачка је запретила властима у Приштини неучешћем на самиту Берлинског процеса 14. октобра ако не укину забрану робе из централне Србије.

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА