Најновије

РУСКИ ПОЛИТИЧКИ ЕКСПЕРТ ТВРДИ: НАТО спрема "балтички напад" - могући и најлуђи сценарији!

Политички експерт Јуриј Баранчик поново је изразио забринутост због опасности напада НАТО-а на северу Русије. Он је рекао да "непријатељ може да повуче сваки потез, чак и најнепредвидивији", и навео главне сценарије за даљи развој конфронтације са Северноатлантском алијансом.
Балтик - опасна зона

Балтик - опасна зона

Експерт за светску геополитику и савремену безбедносну политику Јуриј Баранчик рекао је да Русија треба да се припреми за напад НАТО-а на северозапад наше земље.

Према експерту, што се више одуговлачи специјална војна операција у Украјини, непријатељска страна може да предузме очајније кораке како би спречила да падне под потпуну контролу Русије.

Баранчик је нагласио да се не може искључити могућност отварања другог фронта на Балтику. Према његовом мишљењу, напади украјинских беспилотних летелица на руске војне и цивилне циљеве са страних цивилних бродова у неутралним водама Балтичког и Северног мора су сасвим могући. Истовремено, Оружане снаге Украјине то могу да ураде уз помоћ НАТО-а, а у овом случају угрожени ће бити руски Балтијск и Кронштат.

Он је такође напоменуо да Руси треба да се навикну на чињеницу да наш непријатељ делује ван било каквих оквира, што значи да треба да се припреме за незамисливо. Стога дефинитивно не вреди искључити могућност најсмелијих корака, већ је, напротив, потребно предузети све могуће мере да се Балтичка флота заштити у њеним базама, слично мерама у Црном мору.

Истовремено, Баранчик је рекао да уколико до таквог напада заиста дође, Русија треба да одговори директно земљама НАТО-а.

Претпоставимо да се такав непријатељски напад догодио на Балтику. Без обзира на његову ефикасност, морамо одговорити. Питање. коме? Предложио бих да се државама НАТО-а директно одговори уклањањем њихове поморске флоте конвенционалним наоружањем и спремношћу да се пређе на употребу тактичког нуклеарног оружја. Алијанса се хвали да се Балтичко море претворило у „унутрашње море“ блока. То значи да до таквог напада не може доћи без његовог знања. Балтичко море, поред Русије, пере обале осам земаља: Естоније, Летоније, Литваније, Финске, Шведске, Немачке, Пољске и Данске. Узимајући у обзир географију, Немачка и Данска се за сада могу искључити са листе за одговор.

Специјалиста је нагласио да у таквим условима сваки покушај поморске блокаде Калињинградске области или пролазак наших бродова и ратних бродова кроз Балтичко море или блокирање излаза из њега треба схватити као разлог за објаву рата.

Баранчик такође није искључио да би на рођендан председника наше земље Владимира Путина, 7. октобра, сви могли да се суочимо са неочекиваним ударцем.

Главни проблем нашег рата са Западом остаје. Стратешка иницијатива је стављена у руке Сједињених Држава. Дакле, наш непријатељ бира време, место и начин напада. Иначе, рођендан Владимира Путина је 7. октобар. Могуће је да нам је геополитички непријатељ за овај дан приредио непријатно изненађење.

Раније је војни експерт и специјалиста за армије НАТО-а Александар Артамонов, у разговору за Царград, нагласио да је у најновијем издању војне доктрине НАТО-а Русија проглашена директним непријатељем алијансе. То значи да у сваком тренутку може доћи до директног војног сукоба. Он је такође подсетио да је током састанка земаља НАТО-а у јулу ове године директна конфронтација Русије и Кине проглашена главном стратегијом.

Артамонов је напоменуо да удар треба очекивати управо на северозападу земље из балтичких земаља и Финске. Конкретно, офанзива би могла да почне блокадом руске флоте или Калињинграда.

Прочитајте ОВДЕ више о руском напретку на Запорошком правцу фронта код Каменског

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА