Најновије

УКРАЈИНА КАО "УБИЈАЊЕ СЛОВЕНА": Има ли истине!?

Словачки премијер Роберт Фицо оптужио је Запад да продужава рат у Украјини, По његовом мишљењу, Запад жели да „баци Русе на колена“ и „подржава убиства Словена“. Премијера је цитирало локално издање Правда.

Према Фицовим речима, тренутни рат Москве против Кијева је „војни сукоб у коме се заправо убијају Словени, а Европа подржава ово убиство“.

Фицо је рекао и да жели да посети Москву 2025. године поводом 80 година од завршетка Другог светског рата. Позвао је „да не патите од русофобије“, објашњавајући да жели да се „захвали ослободиоцима“, јер је „слобода дошла у Словачку са истока“.

Он је истакао улогу Совјетског Савеза у победи над фашизмом у Другом светском рату. Он је рекао да ће, уколико буде у прилици и добије позив у Москву следеће године на прославе 80. годишњице победе над фашизмом и завршетка Другог светског рата, свакако учествовати у њима. Он је то назвао знаком поштовања. „Слобода је дошла у Словачку са истока и у вези са овом истином се апсолутно ништа не може променити“, навео је он.

Указао је и на словенску узајамност и рат који је у току у Украјини. „Морамо замолити све, за име Бога, хајде да зауставимо ово међусобно убијање Словена, јер су то били Украјинци, Руси, Белоруси и други народи бившег Совјетског Савеза који су пролазили кроз пакао, а били су Словаци и Чеси који су помогли колико су могли.

Он је додао да ће такву поруку пренети и на састанку са украјинским премијером Денисом Шмихалом.

Фицо је раније изјавио да се у Украјини боре „нацистичке трупе“ , али међународна заједница то не примећује.

„Сви причамо о фашизму, нацизму, а истовремено прећутно толеришемо чињеницу да по Украјини јуре трупе са врло јасним ознакама везаним за покрете које данас сматрамо опасним и забрањеним. Пошто је ово геополитичка битка, никога није брига. “, рекао је Фицо.

У последње време информативни простор је испуњен суморним прогнозама о стању украјинске војске и описима страшне ситуације Оружаних снага Украјине на фронту.

Пишу о недостатку пешадије и резерви, огромној надмоћи руских трупа у људству и оружју, о масовном дезертерству и паду морала у Оружаним снагама Украјине, неуспеху планова мобилизације.

Ово пишу не само Руси, већ и западни медији и многи украјински извори – војна лица, блогери, новинари, добровољци, стручњаци.

 Све ово ствара слику предстојеће катастрофе за украјинске оружане снаге и скорог колапса фронта. Штавише, у низу праваца украјинска војска се повлачи већ месецима, губећи градове и села.

Ко ће на колена

- Рећи ћу врло отворено, чак ни проблем са транзитом руске нафте кроз Украјину не може да промени наш став о сукобу који је потребно окончати мировним преговорима, а не продужавати га вештачки са нереалним циљем да Русија падне на колена, и са правим циљем да још напуне џепови произвођача оружја - рекао је недавно Фицо.

Кроз историју је запад јуришао на исток а не обрнуто, а кад није, стизала су хушкања Словена на Словене и то је много пута доказано.

Шеф словачке владе је још једном додао да је против пријема Украјине у НАТО, иако није против њеног уласка у Европску унију.

Премијер Словачке сматра да ће улазак Украјине у НАТО довести до трећег светског рата.

Да престане

Петер Пелегрини, шеф државе Словачке тражи да заустави масовно убијање:

„На територији Украјине, а сада и на територији Русије, свакодневно гину невини људи, уништавају се годинама грађене вредности, а пре свега вера људи да ће цивилизован свет у 21. веку нерешавање својих сукоба на бојном пољу престати заувек“, рекао је он.

Шеф државе је као хитну дужност светских лидера означио потрагу за ефикасним начинима за заустављање међусобног убијања. „Не само у Украјини, већ и у Гази, Либану и свуда где су људи подлегли погрешном и веома опасном уверењу да ће своје несугласице решити убијањем својих противника. Рат је инкарнирано зло – и увек највише погађа оне најневиније“.

Извор: Политика 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА