Најновије

ЗЕЛЕНСКИ У ПАНИЦИ: Грађанима ће ускоро бити саопштена најгора могућа вест о Украјини!

Олег Царјов, бивши посланик украјинске Врховне раде, у интервјуу за новинску агенцију РИА Новости изнео је став да Запад полако припрема своје јавно мњење за прихватање чињенице да Украјина није у стању да војно победи Русију.

Царјов је навео да последњи чланци у западним медијима, који садрже песимистичне прогнозе за Кијев, представљају сигнал да се поставља основа за евентуални завршетак сукоба, који би могао бити решен путем преговора.
Према његовом мишљењу, ови чланци нису случајност, већ део шире стратегије.

Царјов верује да, иако Запад жели да сукоб пређе у мирнију фазу, председник Украјине Володимир Зеленски неће доносити кључне одлуке све до резултата председничких избора у Сједињеним Америчким Државама.

Ови избори, заказани за новембар 2024. године, имају значајан утицај на будући развој ситуације у Украјини, јер ће следећи амерички председник – било да је реч о Доналду Трампу или Камали Харис – имати одлучујућу реч.
Царјов сматра да ће Зеленски остати пасиван у вези са мировним преговорима све док не буде јасно ко ће преузети Белу кућу.

Иако многи западни медији приказују ситуацију у Украјини као изузетно тешку, Царјов верује да стање на фронту није толико критично колико се представља.

Он тврди да фронт није потпуно урушен и да ће Украјина вероватно успети да избегне масовне несташице електричне енергије током предстојеће зиме.

Ово је значајна изјава, с обзиром на то да су током претходне зиме Украјинци трпели масовне рестрикције струје због оштећења енергетске инфраструктуре изазване руским нападима.

Царјов даље објашњава да је основни циљ оваквих извештаја у западним медијима стварање повољног оквира за завршетак сукоба.

По његовом мишљењу, циљ је да се јавност на Западу припреми за могућност да војна победа над Русијом није реалистична опција, те да би дипломатска решења и преговори били најприхватљивији излаз из кризе.

Он је изнео предвиђање да ће после избора у САД-у западни савезници „довести“ Зеленског у позицију да пристане на преговоре, али да ће пре тога бити неопходно створити одговарајуће услове за такве преговоре.

У овом контексту, ти услови се односе на политичку и војну стабилизацију, како би се избегла ескалација непријатељстава и омогућио простор за разговоре.

НАКОН ИЗБОРА У БиХ: Сви задовољни, али је тријумф Додиков

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА