Најновије

БАШ ВЕЛИКИ СУКОБ УНУТАР СНС-А: Спрема се велика смена можда и најбитнијег министра?

Већ дуже време у политичким круговима колају гласине о томе да односи председника Србије Александра Вучића и министра одбране Братислава Гашића више нису “пријатељски”. Штавише. Причу је разбуктао недавни интервју посланика СНС Владимира Ђукановића који је поново најавио повлачење из политике - овог пута због једног високо позиционираног члана странке који је наводно подметао ногу, како њему, тако и Александру Вучићу и члановима његове породице. Све очи поново су упрте управо у Гашића.

Једно од питања која опозиција ових дана поставља власти јесте – Где је министар одбране Братислав Гашић?

То је на јучерашњој седници Скупштине премијера Милоша Вучевића упитао председник СРЦЕ Здравко Понош.

“Где је нестао министар одбране Братислав Гашић? Одавно се не појављује у јавности. Да ли је министар Гашић спречен да обавља своју дужност министра одбране, шта је узрок његове спречености и до када ће бити на снази?”, питао је Понош.

Претходно је у Дневнику ТВ Нове председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић говорио о сукобима у СНС, а у средишту приче нашао се управо Гашић.

На све то, као шлаг на торту, дошао је интервју посланика СНС Владимира Ђукановића који је недавно дао за Експрес, а у којем је говорио да се повлачи из активне политике. Као кључни разлог навео је то да су му се смучили “мангупи у редовима СНС“, који раде против странке.

Ђукановић више пута током интервјуа помиње да се ради о високом функционеру СНС који је подметао ногу председнику Србије Александру Вучићу и члановима његове породице.

На питање да ли је неко и њему смештао, Ђукановић је одговорио:

“У више наврата. То је заиста било одвратно. И не само мени. У конкретном случају који је доста иницирао да овакву врсту одлуке донесем је чињеница да је тај неко, ко је највиши функционер странке, и већ се дешава ко зна који пут, председника државе на најгори начин ’намештао’, његову породицу, брата, сина, ћерку…“

Нагласио је и да не би именовао поменуту особу, али и да је реч о некоме ко је стекао имовину и све добио захваљујући председнику Србије Александру Вучићу. На питање да ли је реч о некоме ко поред страначке има и државну функцију, Ђукановић је рекао: “Нажалост, да”.

Ту оптужбама није био крај. Тако је поменути високо позиционирани напредњак, према Ђукановићевим речима, опозицији достављао „најгоре могуће ствари“ и лажне информације.

„Ја сам игром случаја, кроз посао, дошао у ту читаву ситуацију, да сазнам како је особа која је чак и претила председнику Вучићу и најгоре ствари о њему говорила испричала неку своју причу како је долазио до тих информација и како је то објављивао на друшзтвеним мрежама.“, рекао је Ђукановић.

Он је појаснио и да је неке ствари које су људи из странци давали, одређена особа обајвљивала на друштвеним мрежама.

„Знате, када сам чуо шта је испричао, ко му је то давао и како ну је то давао, ја сам био згранут. Нисам могао да верујем да се такве ствари раде. Није ми било добро. И једноставно, тад је превршила дара меру. Јер то је већ други пут да се дешава слична ситуација. Прва је била она са господином Стефановићем. Ово је сад друга. Једноставно то више нисам желео да прогутам. Или ће се нешто учинити и урадити конкретно да се просто такви људи, који су очигледно бескрупулозни, склоне, или брате мили, у реду, да знамо на чему смо.“

Како је Вучићев кум оголио сукоб?

Сукоб на релацији Вучић-Гашић први пут се спомињао у сусрет децембарским изборима прошле године. Кап која је прелила чашу наводно је било постављање актуелног премијера Милош Вучевић на место председника Српске напредне странке.

Да трзавице између министра одбране Гашића и Вучића постоје, потврдио је и кум председника Србије, контроверзни Петар Панић Пана.

Он је у априлу ове године поделио насловну страну дневног листа „Данас“ који је писао о поменутом сукобу, остављајући коментар: „Подржмо председника Александра Вучића да из овог сукоба изађе као победник! Подршка председниче Вучићу!“.

Кум који је познат по криминалном досијеу и протизаконитим радњама рекао је иронично да противника никада не треба потцењивати, нарочито када “његов лик краси фреске и иконе у црквама”. Тиме је сугерисао на у јавности познату чињеницу да се Гашић налази на фресци једне крушевачке цркве.

Ту Панић није стао, па је у јуну објавио снимак с камере где се види помоћник министра унутрашњих послова Ивице Дачића, Горан Цолић, који излази из црног BMW-a и иде ка улазу Панићеве куће.

Панић тврди да му је Цолић рекао како га је садашњи министар полиције Ивица Дачић „послао да провери приче које круже градом да ће се светити Бати Гашићу“ и да ће, како наводи „убити Марка Кричка (команданта Јединице за заштиту личности прим.аут.)“.

„Знам да лаже и да га није послао Дачић, него Гашић“, написао је тада Панић.

Сукоб букти и на локалу, Гашић одавао тајне?

Уочи децембарских избора, Нова је писала о сукобу унутар локалних одбора СНС, као и о незадовољству међу најстаријим и најмоћнијим људима у СНС.

Како је тада писао наш лист, Братислав Гашић је био незадовољан кадрирањем у врху странке. Тако је извор нашег портала тада рекао да сукоб Гашић-Вучић траје дуго, а председник Србије је наводно на састанцима са најближим сарадницима умео да каже како сумња да Гашић даје странцима компромитујућа документа о њему и осталим представницима власти, нарочито после Бањске.

Према нашим сазнањима, током посете Кини, Вучић је пред неколико људи рекао да није задовољан радом Гашића и да мисли да ради против њега.

Тада је била актуелна и тема да он не дозвољава Гашићу да постави директора полиције.

БАЈДЕН БАШ ИСПАЛИО ЗЕЛЕНСКОГ: Све је било договорено, малтене решено

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА