Најновије

ЕКСПЛОЗИЈЕ И ОФАНЗИВЕ НА КУРСКОМ ФРОНТУ: Жестоке борбе за сваки педаљ територије

На Курском правцу, руске снаге су одбиле вишеструке нападе украјинских јединица у Глушковском, Кореневском и Суджанском рејону, док су паралелно постигле значајан напредак у Љубимовки, кључном транспортном чворишту у северном делу Кореневског рејона.

У Глушковском рејону, борбе се интензивирају око села Весело, где украјинске снаге настоје да пресеку витални пут 38Н-052, али руска војска успешно одбија све покушаје. Контролишући овај пут, руске снаге задржавају доминацију у том региону.

Кореневски рејон је сведок неуспешног напада оклопне групе украјинских снага на Обуховку, при чему је уништено једно борбено возило пешадије, а руска војска је запленила заставу украјинског батаљона, симбол победе на овој позицији.

На северу Љубимовке, руске снаге су протерале украјинске трупе са неколико позиција на улици Средња, док је беспилотни систем уништио оклопно возило Roshel Senator, које је било напуштено. Иако још није у потпуности под контролом, овај потез сигнализира да Русија настоји да осигура кључне позиције у Љубимовки.

У Суджанском рејону, руске јединице су зауставиле све украјинске офанзиве у областима Черкасског Поречног и Плехова, док је руска авијација гађала украјинску инфраструктуру у Суджи, Казаљој Локни и Старој Сорочини, чиме је значајно нарушена способност украјинских снага у овим областима.

На крају, у Сумској области, руска војска је извршила удар на складиште муниције украјинских снага, што је изазвало секундарне експлозије и додатно ослабило позицију украјинске стране у том региону.

РАКЕТНИ УДАРИ И ПОМЕРАЊЕ ФРОНТА: Драматичан развој у специјалној операцији

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА