Најновије

ИСПОВЕСТ БОРАЦА "АХМАТА": Оружане снаге Украјине нас трују токсичним супстанцама

Један од мојих бораца, који има 21 годину, када је удахнуо, завршио је на интензивној нези са застојем срца, рекао је командант једне од група специјалних снага "Ахмат" са позивним знаком "Хад".

Украјинске трупе користе муницију са токсичним супстанцама током напада у Курској области, изјавио је командант једне од група специјалних снага "Ахмат" са позивним знаком "Хад".

Он је навео да су на положајима два пута нападнути гасом, као и да су момци "прошли са тешким тровањем".

Према његовим речима, већ је познато да Оружане снаге Украјине за муницију користе супстанце које садрже деривате индустријског хлора, цијаногеног хлорида и фосгена.

"Један од мојих бораца, који има 21 годину, када је удахнуо, завршио је на интензивној нези са застојем срца. Тренутно је на рехабилитацији", додао је "Хад".

О сличним нападима украјинских оружаних снага говоре и други борци "Ахмата", који се боре у Курској области.

"Испустили су неку врсту гаса из 'Баба Јаге'. Било нас је шест на позицијама, а затим су почели да нас пеку очи и лице, након чега смо морали брзо да напустимо положај", објаснио је један од војника.

Према његовим речима, за опоравак од овог напада било је потребно око пет дана.

Претходно је начелник трупа радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага Русије, генерал-потпуковник Игор Кирилов рекао да "Министарство одбране Русије поседује информације да се Украјина припрема да изведе провокацију уз употребу хемијског оружја".

"Још један од доказа да се спрема провокација је и то што се Украјини испоручују средства индивидуалне заштите западне производње у обиму који је превелик за земљу која не поседује хемијско оружје", истакао је Кирилов.

РУСКО НАПРЕДОВАЊЕ КА ЧАСОВОМ ЈАРУ: Да ли се приближава пробој на овом кључном фронту

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА