Најновије

Милановић: Рат у Украјини неће се добро завршити за оне са Запада који су га водили

Хрватски председник Зоран Милановић је у Тивту, након самита Процеса Брдо Бриони, одговарајући на питања новинара, говорио и о распоређивању снага Хрватске у Украјини и поновио да док је он председник, неће потписати да хрватски војници буду присутни у Украјини.

Милановић је рекао да је неко сада одлучио и то више од две године од почетка да НАТО уђе у сукоб.

То му није први пут да гласно каже оно што остали прећуткују.

Сукоб је од првог дана кренуо у катастрофалном правцу, за шта смо сви криви, рекао је Милановић у Тивту и поновио да НАТО новом активношћу НСАТУ улази у ратни сукоб у Украјини.

„Тај рат мора да се заврши дипломатским средствима и неће се добро завршити за оне са Запада који су га водили. Украјину смо сви, сматрам и себе одговорним, гурнули у катастрофалну несрећу. Земља је уништена и то мора да се оконча што пре. Ја се у томе слажем са свега неколико европских лидера с којима се иначе не слажем по питању подршке режиму израелског премијера Бењамина Нетанијахуа“, рекао је он.

„Мисија НСАТУ је мисија којом НАТО улази у ратни сукоб. Штабно планирање ратних потреба у реалном времену је улазак у рат“, поновио је Милановић.

Активности НАТО-а за подршку безбедности и обуци Украјини (НСАТУ) договорене су на самиту у Вашингтону у јулу ове године. Мисију ће чинити око 700 припадника из чланица НАТО-а и партнерских земаља, а цела операција ће бити координирана у Визбадену у Немачкој.
Милановић је поручио „онима који хоће рат” да тамо шаљу своју децу, док сматра да сукоб треба решавати дипломатским путем и да се „неће добро завршити за оне који су га водили са западне стране”.

Поновио је да неће потписати учешће у НСАТУ.

„Док сам ја председник и главнокомандујући, нећу то потписати. Нећу дати сагласност“, нагласио је још једном.

РУСКА АРМИЈА ОСЛОБОДИЛА ДВА БИТНА МЕСТА: Велика руска офанзива

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА