Најновије

„Под туђим сунцем“: Нови роман Миодрага Мајића од 10. октобра у продаји

У тишини откривамо оно што речи не могу описати

Фото: Вулкан

Миодраг Мајић, један од најистакнутијих писаца на домаћој књижевној сцени, још једном је потврдио свој таленат у новом роману „Под туђим сунцем“. Ова књига, као и његови претходни бестселери, представља дубоко истраживање људске судбине и сложених емоција, чиме нас Мајић подсећа да је свака јединствена прича заправо универзална.


Гласови нових јунака одјекиваће снажно у вама и када склопите корице, зато што ћете у њиховим причама препознати стварност наших дана, али и судбине појединаца који не одустају од својих истина и када им живот додели улогу губитника.


Ова прича почиње једне кишне ноћи, у таксију број 382, када Коста Рашић, пензионисани официр, одлучи да крене пут Крфа. Након што је продао кућу у којој је одрастао како би вратио дугове, он ће први пут закорачити ван граница своје земље, трагајући за истином, његовим јединим преосталим уточиштем. Случајан сусрет са Маријом, таксисткињом која те ноћи постаје његов сапутник, предодредиће све што ће се потом догодити под туђим сунцем.


Коста представља универзалну потрагу за смислом и истином. Његово путовање ка симболу бекства и новог почетка носи тежину емоционалног терета – продаће своју прошлост како би се ослободио дугова, али и унутрашњих демона. С друге стране, Марија представља супротност; њена жеља за бекством од себе и сопственог живота истовремено га привлачи и удаљава.


Њихов дијалог, испуњен неоткривеним емоцијама, откриће суштину људске патње и наде. Њихова сећања ће се преплитати отварајући простор за рефлексију о губицима, сновима и истинама које често остају скривене.
Причом о Костином и Маријином путу писац указује на универзалне теме изгубљености, потраге за идентитетом и суочавања с изазовима које живот доноси.
Мајић, један од најсветлијих гласова савремене књижевности, својим делима нас води на путовање кроз лавиринт људских емоција и унутрашњих борби. Његова способност да продре у срж људске природе чини га изузетним аутором чија дела остављају снажан утисак. У роману „Под туђим сунцем“ показује како тишина може говорити више од речи.


Роман „Под туђим сунцем“ биће доступан од 10. октобра на сајту Вулкан издаваштва.


Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА