Најновије

ДОДИК ПОСЛЕ РОЧИШТА У САРАЈЕВУ: Све судије у поступку су муслимани са упитном ратном прошлошћу

Председник Републике Српске Милорад Додик указао је да су у предмету који се води против њега и в.д. директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића пред Судом БиХ, због непоштовања одлука Кристијана Шмита, све судије муслимани и да је упитна њихова ратна прошлост и улога у овом предмету.

То је, истакао је Додик, случај и са главним судијом Сеном Узуновић која је била припадник тзв. Армије БиХ.

„У Коњицу је убијена једна породица Голубовић, синови Петар и Павле од осам и девет година. Онда су се појавили Сенини саборци који су извели ту породицу, убили оца, мајку и старијег брата. Млађи брат је рањен отишао до полицајаца да то пријави. Ти муслимани, полицајци, су то дете одвели поново код егзекутора. Сена Узуновић није ништа учинила у том случају“, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Административном центру Владе у Источном Сарајеву, након данашњег рочишта у Суду БиХ.

Додик је рекао да му је тешко и да говори о овом случају као и искључити емоције, јер су ослобођени тада припадници такозване Армије БиХ који су убили комплетну српску породицу.

Јасно је, истакао је, шта Сена Узуновић, након овог чина мисли о злочинима над Србима и Републици Српској и навео да је и председник СДА Бакир Изетбеговић јасно рекао ко стоји иза оптужнице против њега и какве су им намере.

„Ја сада треба да чекам исход, а знам шта се дешава. Бакир Изетбеговић некада излети са неком чињеницом, као што је рекао да иза овог процеса стоји међународна заједница. Они хоће да разграде овакву БиХ и направе унитарну БиХ. Имају подршку странаца, Американаца и Британаца“, навео је Додик, пренела је Срна.

Он каже да му они још само нису директно претили убиством, али да ни то није искључено у овом моменту.

„Још ми нису претили убиством али верујем да о томе размишљају. Имам подршку народа и то ми је најважније. Већ сам се кандидовао за председника Републике Српске и на наредним изборима који ће се одржати по нашем закону“, нагласио је Додик.

Рочиште пред Судом БиХ прекинуто је док се Судско веће не изјасни о захтеву одбране Додика за изузеће судије Сене Узуновић, а одлука ће бити донета до наредног рочишта, које је заказано за 16. октобар.

Ситуација у судници претила да је прерасте у ексцес, а Узновићева није дозволила Додику ни да изнесе своје примедбе, већ му је запретила да ће га удаљити из суднице и да, како је рекла, неће бити у могућности да напусти Суд БиХ.

ЗЛОЧИНИ НЕ ЗАСТАРЕВАЈУ: Објављен извештај са сведочењима о зверствима кијевског режима

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА