Најновије

Лидер Српске демократије поново ухапшен у Косовској Митровици, одређен му притвор

У Косовској Митровици полиција је ухапсила председника Српске демократије Александра Арсенијевића и по одлуци тужиоца одредила му притвор од 48 сати, саопштено је из те политичке организације. Како се наводи, Арсенијевић је ухапшен пошто је дувао у пиштаљку у присуству председника општине Ердена Атића.

У саопштењу се наводи да се на свим јавним снимцима Српске демократије види да чланови те странке само протестују, изражавајући незадовољство, како се истиче, незаконитим и нелегитимним одлукама министара и осталих чиновника привремених приштинских институција — и ништа више од тога.

„Данашњим хапшењем и притвором прекршено је право на протест гарантовано уставом привремених институција, где се јасно наводи да ‘свако лице има право да организује окупљања, протест и демонстрације, као и право да у њима учествује’“, напомиње се у саопштењу.

Хапшење сматрају гушењем политичког деловања и, самим тим, вршењем притиска на све суграђане из српске заједнице да ће бити муњевито ухапшени ако се успротиве дискриминаторској политици привремених приштинских институција.

Из Српске демократије захтевају од међународне заједнице да хитно и неодложно реагује поводом овог најновијег сузбијања права на слободу говора, изражавања и протест, преноси РТС.

Арсенијевић је и прошле среде хапшен због дувања у пиштаљку када у близини једног објекта чији је власник Албанац, а када се на шеталишту појавио градоначелник северног дела Косовске Митровице Ерден Атић. Лидер Српске демократије био је ухапшен и почетком августа у Косовској Митровици.

ТЕПИЋКА ОСУЛА ПО ХАНДАНОВИЋКИ: Носиш "гарсоњеру" на себи! (ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА