Најновије

Орбан: Ако Трамп победи отворићу шампањац

Мађарски лидер се нада да ће републиканац одмах деловати да успостави мир између Русије и Украјине

Мађарски лидер Виктор Орбан обећао је да ће отворити "неколико флаша шампањца" ако се Доналд Трамп врати у Белу кућу следећег месеца, отприлике у време када би у Будимпешти требало да буде одржан самит шефова ЕУ.

"Отворићемо неколико боца шампањца ако се Трамп врати", рекао је Орбан, описујући новембарски самит ЕУ као тренутак да се блок окупи "како би покушао да пронађе заједнички глас".

Орбан је рекао да Трамп, ако буде изабран за председника, неће чекати до инаугурације, већ ће одмах деловати "да успостави мир" између Украјине и Русије "како ми као европски лидери не бисмо губили време".

"Морамо прво реаговати интелектуално, филозофски, а затим стратешки", рекао је Орбан.

Трамп је, наиме, више пута тврдио да би могао да Украјини мир донесе "врло брзо", а и Орбанови ставови о Специјалној војној операцији, такође блиско одражавају ставове бившег америчког председника, кога је потпредседница САД и кандидаткиња за председника демократа Камала Харис оптужила да понавља идеје Владимира Путина.

Обраћајући се новинарима у Бриселу Орбан, иако су његове колеге из ЕУ то чекале, није показао, како би то "Гардијан рекао" знаке кајања због својих мировних мисија које су укључивале посете Москви, Пекингу и Трамповој резиденцији Мар-а-Лаго.

Приступ ЕУ Украјини био је "глуп", устврдио је он, наводећи да се рат није могао добити на бојном пољу и да је морало да се преговара.

"Ја сам лично, снажно убеђен да нема решења на бојном пољу и мислим да стратегија коју следимо као Европска унија није добра... оно што радимо је само да губимо, губимо, губимо и губимо", додао је он.

КАО КОМАНДАНТ СПЕЦИЈАЛНИХ СНАГА УКРАНИЈЕ СЕ ЗГРАЖАВА ДЕШАВАЊИМА НА ФРОНТУ: Само чудо може да спаси нашу земљу 

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА