Најновије

ПУТИН И ЛУКАШЕНКО: Заједничке поруке Западу

Председник Белорусије Александар Лукашенко учинио је много на развоју билатералних односа између Руске Федерације и Белорусије, рекао је руски председник на састанку са белоруским лидером у Кремљу.

"Данас ће вам, као што знате, бити уручена највиша државна награда Руске Федерације – Орден апостола Андреја Првозваног. У овом случају, за посебне заслуге у јачању билатералних веза између Русије и Белорусије. Ви сте веома много учинили за то", рекао је Путин.

Путин је на почетку састанка рекао да је динамика односа Русије и Белорусије значајна, као и да се трговинске и економске везе развијају добрим темпом.

Према његовим речима, обим руско-белоруске трговине износио је 46,5 милијарди долара, а сарадња показује добру динамику.

Руски лидер је такође истакао да је Русија на првом месту по директним инвестицијама у белоруску економију, као и да так показатељ износи 4,5 милијарди долара.

Он је рекао да земље настављају да развијају сарадњу у области индустрије и пољопривреде.

Председник Белорусије рекао је да је Запад поставио план да угуши Руску Федерацију и Белорусију, али да није успео.

"Запад је поставио себи план да нас угуши, пре свега, у економији и финансијама. Они то и сами признају сада. Постсовјетске земље су се после распада СССР-а ослањале на очување онога што су имале. То нам је добро дошло данас у многим областима јер производимо робу, која је потребна Русији – од пољопривреде до микроелектронике", навео је Лукашенко.

Путин уручио Лукашенку Орден св. Апостола Андреја Првозваног

Руски председник Владимир Путин уручио је лидеру Белорусије Александру Лукашенку Орден св. Апостола Андреја Првозваног на свечаној церемонији у Кремљу.

Путин је указ о награђивању Лукашенка потписао у августу.

Прочитајте ОВДЕ шта у Дубровнику смета Османијевој

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА