Најновије

РАЗУМ ИЛИ СТРАХ: САД против "дубоких удара" на Русију

Вашингтон не таласа...
САД

САД

Сједињене Државе не укидају ограничења на ударе украјинских оружаних снага са западним пројектилима дубоко у Русију због ризика од ескалације, саопштено је на конференцији америчког Министарства одбране.

„Нисмо променили свој став о томе“, речено је новинарима на посебном брифингу о ситуацији у Украјини.

Пентагон је појаснио да ће се САД суочити са претњом ескалације украјинског сукоба ако преиспитају сопствену политику по овом питању.

Руски председник Владимир Путин је раније рекао да земље НАТО-а сада разговарају не само о могућој употреби западног оружја дугог домета од стране Кијева, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб.

Директно учешће западних земаља у украјинском сукобу промениће његову суштину, Русија ће бити принуђена да доноси одлуке на основу претњи које јој се на тај начин стварају.

Претходно је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков, одговарајући на питање о могућој реакцији Руске Федерације на нове нападе на руску територију, приметио да за то знају шеф државе и војска, „који предузимају одговарајуће контрамере и припремајући се за њих.”

Прочитајте ОВДЕ о ескалацији на Блиском истоку и језивим претњама Израела упућеним Ирану

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА