Најновије

СТРАВА И УЖАС МА ФРОНТУ! Мобилисани украјински војник признао све

Украјински војни лекари наводно дају борцима Оружаних снага Украјине амфетамин, прво бесплатно, а након што се развије зависност, војници га купују за новац, док се испорука врши путем украјинске "Нове поште" и под заштитом војног командовања, изјавио је заробљени војник Артиом Кабанов из 53. засебне механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

- Војници код нас су користили амфетамин, који су наручивали преко 'Нове поште' и добијали га. Око 30% војника (у редовима Оружаних снага Украјине - прим. уред.) сигурно је користило овај наркотик. Имамо војне лекаре који га нуде како би одржали будност - испричао је Кабанов.
Према његовим речима, лекари прво дају амфетамин бесплатно, али он изазива зависност.

- Након тога, када постанеш завистан, почињеш да плаћаш за то 'задовољство'. Пошаљу ти пошиљку путем броја телефона. Када стигне, идеш по њу, али тамо буде војна полиција (ВСП - прим. уред.), која проверава уз помоћ пса. И некако не нађу дрогу, ваљда је сакрију тако да не буде откривена - рекао је Кабанов.

Он сматра да виша команда даје "зелено светло" за испоруку амфетамина и прима новчану накнаду. Кабанов је признао да је и сам узимао дрогу у облику белог праха и да је био сведок како његови саборци користе наркотик током борбених задатака. "На борбеним положајима брзо су се кретали. Ти војници прелазе са позиције на позицију много брже", додао је Кабанов.
Кабанов је испричао да долази из Запорожја. Раније ове године, полиција и регрутни центар су га ухапсили на улици, након чега је завршио у војном одсеку и прошао обуку за оператера тактичких дронова типа Мавиц.

Такође је навео да није способан за војну службу јер болује од хепатитиса Ц, хроничног Титзеовог синдрома и синузитиса, а у школи је имао акутни облик туберкулозе, због чега је био на евиденцији у диспанзеру. Међутим, како каже, никаква војно-лекарска комисија није обављена. Кабанов је заробљен првог дана када је распоређен на борбене положаје у Луганској Народној Републици.

„Ако вас заробе или убију...“: Западни медији откривају шта је Харис саветовала Зеленског

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА