Најновије

УКРАЈИНСКИ АМБАСАДОР У ТУРСКОЈ: Хоћемо Русију на мировном самиту - дневно погине између 800 до 2000 руских војника

Украјински амбасадор у Турској, Васиљ Боднар, рекао је Ројтерсу да Кијев жели да, други по реду тзв. "мировни самит", догађај на којем би учествовала и Русија одрже пре краја године. У новембру, како је јуче саопштила канцеларија Зеленског, нема времена да се то уради. Односно, Кијев циља на децембар.
Анкара

Анкара

Амбасадор Боднар је одбацио могућност директних билатералних преговора Кијева и Москве, наводи Ројтерс.

„Овде не говоримо о формату у коме Украјина и Русија седе једна наспрам друге, а Украјина слуша захтеве Русије. Међународна заједница ће заједно са Украјином сести и направити списак корака који се могу предузети за правичан мир у Украјини и разговараће о томе које захтеве да постави Русији на основу ове листе. Ово неће бити директан билатерални састанак, највероватније ће се одвијати у формату у којем ће учествовати и трећа лица, а (преговори) ће се водити преко трећих лица. Надамо се да ћемо одржати овај самит пре краја године“, рекао је Боднар на брифингу у Анкари.

Турска ће бити важан посредник, додао је он.

Украјински амбасадор Боднар је рекао да у Украјини погине дневно између 800 и 2000 руских војника, али је и признао да руска војска снажно напредује на Покровском правцу фронта, те да су украјинске снаге ту присиљене на повлачење.

За напад на Курску област, каже да Украјина не жели туђе територије, али да је упад у Курску област украјинској војсци омогућио ослобађање одређених насеља који су били окупирани.

Прочитајте ОВДЕ о ратним злочинима кијевског режима

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА