Најновије

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА КИЈЕВУ: Не можете забранити руски језик, ваши војници се њиме служе у рововима

Руски језик је за кијевску хунту као "кост у грлу" – изаћи ће из коже само да би га искоренили и побринули се да милиони Украјинаца престану да мисле и говоре на њему, рекла је званична представница руског Министарства спољних послова.

Украјински нацисти настављају да "гуше" права својих русофоних грађана, а нарочито на употребу језика, навела је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова на брифингу.

Захарова је подсетила да је Врховној ради поднет предлог закона о забрани његове употребе у школама у ваннаставним активностима.

"Још једна глупост у низу објавила се када је повереник за заштиту државног језика Тарас Кремењ предложио да се на сваком рачунару у Украјини уништи руска верзија тастатуре", навела је Захарова.

Руски језик је за кијевску хунту као "кост у грлу" – изаћи ће из коже само да би га искоренили и побринули се да милиони Украјинаца престану да мисле и говоре на њему, приметила је Захарова.

"Али од тога неће бити ничег. Све већи број Украјинаца радије комуницира на руском. Руски језик се не може уништити. Управо то не могу да схвате у Кијеву и да објасне својим прекоокеанским господарима", рекла је она.

Истина је, наставила је, руски војници се на фронту боре против Бандероваца, али притом чују руски језик из непријатељских ровова.

"Шта мислите да ли ће функционисати сви ови закони када људи у критичним ситуацијама, када се постави питање живота и смрти, буду настављали да мисле и говоре на руском, упркос чињеници да им је у том тренутку наређено да убијају Русе", упитала је Захарова.

Циљ оваквих поступака је "тровање људи", али руски језик је немогуће уништити, поручила је.

НОВА ПОБЕДА У КУРСКОЈ: Детаљи акције руске војске

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА