Најновије

КОЛОНИЈАЛНОГ БАНДИТА НИШТА НИЈЕ СРАМОТА: Погледајте шта је Столтенберг изјавио о Балкану (ВИДЕО)

Генерални секретар Натоа Јенс Столтенберг рекао је да је Нато једна од најуспешнијих Алијанси јер успева да се прилагоди променама у свету и обезбеди мир, те навео да је Нато помогао да се окончају два брутална рата на Балкану.

"Пре 40 година био је Совјетски Савез, сада Совјетског Савеза нема и људи кажу Нато треба да промени област и променили смо област и помогли да се окончају два етничка рата на Балкану, у БиХ и у Србији или на Косову", поручио је Столтенберг.

Нато је истиче урадио нешто што нико није могао да претпостави – био је на првој линији борбе против тероризма 2011 и наставио да пружа помоћ Сједињеним Државама и након 2014. 

"Нато се поново прилагодио више се фокусирајући на колективну одбрану и у Европи смо најјаче појачање наше колективне одбране", нагласио је Столтенберг.

Када се погледа криза 1974. изазвана кризом на Кипру, то је показало зашто је Нато најуспешнија алијанса у историји, закључио је он.

Столтенберг је поручио да ће Нато наставити да се мења у складу са променама и изазовима у свету.
Рекао да је значај Натоа много већи него пре три године јер постоји рат на тлу Европе, а Кина постаје све снажнија и снажнија те је веома значајно да земље чланице остану заједно.

"Када смо зви заједно онда смо јачи и сигурнији", оцењује Столтенберг, истичући да осећа, када се погледа пулс јавног мњења, снажну подршку Натоу у целој Европи и у САД.

Погледајте:

Прочитајте ОВДЕ о потопљеном руском ратном броду Ивановец

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА