Најновије

КРВАВО ЋЕ БИТИ ПЛАЋЕН "КУРТИЈЕВ ЕВРО": Изгледа да је јасно и Американцима - Косово клизи у рат!

Једнострана агресорска одлука Куртијеве владе о укидању динара на Космету води највероватније директно у инциденте који веома лако могу да склизну у рат, а изгледа да је то и америчком изасланику у Приштини сасвим јасно, па се огласио упозорењем и изразио забринутост.

Амерички изасланик на тзв. Косову Џефри Ховенијер рекао је да се САД противе спровођењу уредбе централне банке у Приштини о еуру као јединој валути за готовинска плаћања - пре него што буде у потпуности спремна.

У изјави новинарима након састанка са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, Ховенијер је рекао да су САД забринуте да би уредба, којом се укида употреба српског динара на КиМ, могла да подстакне етничке напетости, преноси Радио Слободна Европа.

Ховенијер је 29. јануара затражио од гувернера централне банке у Приштини Ахмета Исмаилија да одложи спровођење одлуке да се у готовинском пословању користи само евро.

Исти захтев пре неколико дана упутиле су и САД.

На територији КиМ је данас ступила на снагу уредба централне банке у Приштини којом је предвиђено да се за плаћања користе само еври, чиме је окончана употреба динара.

Прочитајте ОВДЕ шта је Дугин поручио Американцима

Извор: Правда / РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА