Најновије

ПРОДОР КОД АВДЕЈЕВКЕ: Украјинци све слабији - падају Плава језера!

Руске трупе настављају да постижу успехе у границама града Авдејевке. Напредак је у правцу Авдејевског ауто депоа – ближе улазу у сам град из правца.

Истовремено, украјински војни дописници пишу да су Оружане снаге Украјине заправо изгубиле могућност да пребацују резерве и муницију овим путем до Авдејевке, пошто је пут О0542 под јаком ватром руских снага.

За пребацивање снага и средстава у град, украјинске трупе сада покушавају да у већој мери користе пут од села Тоненкоје, али су јуришни руски одреди већ на мање од 2 км од овог пута. Сходно томе, напади се такође спроводе веома интензивно.

С почетком новог дана, руске трупе су заузеле део територије Авдејевке југоисточно од каменолома (Плава језера). Напредак се остварује у правцу Авдејевске плаже (Доњецк) са заузимањем нових блокова дуж улица Степнаја и Прибрежнаја.

Приступ јужној обали Плавих језера омогућава руским трупама не само да прошире територију контроле на северу града, већ и да изврше додатни притисак на украјинске снаге, чији се положаји налазе у централном делу Авдејевке.

Прочитајте ОВДЕ како је Путин ухваћен у лажи 

Извор: Тв Фронт 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА