Најновије

КУРТИ ПОРУЧУЈЕ ИЗ ЛОНДОНА: Нема шансе да укинемо одлуку о динару - Срби нека се прилагоде!

Премијер привремених приштинских институција Албин Курти изјавио је да Приштина не може да поништи одлуку о увођењу евра као једине валуте на КиМ и укидању динара.

"Не можемо да поништимо одлуку. Нећемо имати никакве казнене мере, не желимо никога да казнимо", рекао је Курти у Лондону за Блумберг и додао да ће Србима бити дато времена да се "прилагоде новој одлуци".

Курти је рекао да се влада неће мешати у одлуку централне банке и истакао  да се залаже за уредбу централне банке у Приштини о готовинском пословању, према којој је једина валута евро.

Привремене институције власти у Приштини усвојиле су уредбу о готовинском пословању која је ступила на снагу 1. фебруара, а према којој је евро једина валута у којој се може вршити готовинско плаћање, што значи забрану употребе динара.

САД и ЕУ затражили су раније да примена уредбе буде одложена јер ће она имати велики утицај на Србе, који примања из Србије добијају у динарима.

У четвртак је, на захтев Србије, одржана ванредна седница СБ УН о КиМ,  на којој је председник Александар Вучић истакао да је забрана динара кулминација напада Приштине на Србе и неалбанско становништво на КиМ и нагласио да је очито да је управо стварање неподношљивих услова за живот и ускраћивање могућности опстанка Срба једини циљ режима у Приштини.

Прочитајте ОВДЕ о акцији БИА и хапшењу шпијуна

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА