Најновије

СРБИ СА КОСМЕТА ДИЖУ ГЛАС ПРОТИВ ТОРТУРЕ: У 12 часова протест у Косовској Митровици

Срби са Косова и Метохије одржаће данас у 12 часова у Косовској Митровици велики протестни општенародни скуп, којим желе да скрену пажњу читавом свету и међународној заједници на свој обесправљен положај, преноси Танјуг.

Тешка ситуација за Србе на КиМ настала је посебно због одлуке Приштине и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија о укидању динара, којом им се угрожава останак и опстанак на њиховим огњиштима.

Из Удружења пензионера, чији су представници најавили и пријавили скуп надлежним органима, рекли су да на митингу очекују велики број својих сународника, здравствене раднике, просветне раднике, социјално угрожене, студенте и омладину, једном речју "све оне којима је директно угрожена егзистенција неправедним мерама из Приштине".

"Ово ће бити један наш заједнички мирни апел и скуп да покажемо целом свету да виде нашу муку и обесправљеност. Скуп ће бити одржан у 12 часова у близини Трга Браће Милић", истакли су из Удружења за ТВ Мост.

Председник Удружења пензионера које је најавило одржавање великог општенародног скупа у Северној Митровици, Веско Стојковић, рекао је да је то прилика да се укаже на арогантно понашање власти у Приштини.

"Треба упутити поруку светској јавности да нема опстанка и останка Срба на КиМ ако се то спроведе до краја. Опстанак везујем да је то нека политичка опција али останак је управо везан за примања,за економију, за основне животне услове да се остане", рекао је Стојковић за РТС.

Како је додао, одлука Приштине да забрани динар погађа највише пензионере.

"Одлука ЦБК о забрани динара највише погађа оне пензионере који своје пензије примају на руке од стране поштара, то су углавном старије особе које нису у могућности да сами оду и подигну своја примања. Замислите да једна тако стара или болесна особа мора да оде до Куршумлије да подигну своју пензију", рекао је Стојковић.

Прочитајте ОВДЕ шта су разговарали Рама и Блинкен

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА