Најновије

НАТРИЈУМСКЕ БАТЕРИЈЕ СТИЖУ! Стани Ђука, причаш против НАТО, а са Драшковићем си у коалицији! (ВИДЕО)

Кина је развила своју производњу, развила је своју војску, а систем вредности све то контролише. То је све што ми овде немамо. Њихови шински возови иду редовно 300 до 305 километара на сат. Значи, не причамо од „маглев“ возовима који иду по 500-600 километара на сат. Оно што је карактеристично за њих је одговорност, доследност, родољубље и систем вредности који у Србији апсолутно не постоји, рекао је Небојша Берак, магистар економије из групе Ми глас из народа, говорећи на каналу Прави одговор о својим утисцима из Кине одакле се недавно вратио.

Небојша Берак (Фото: Јутјуб)

Како је навео, Кина је још 2018. године имала 25.000 километара брзих пруга, а САД нула, те су Американци „тек ове године почели да праве брзе пруге“.

- Неке нације су пропале и обрисане из историје кад доживе психолошки пораз, кад им постане свеједно шта се догађа у држави, оног тренутка када им се наруши идентитет нације, идентитет језика, кад почне да им се мења језик, као што се код нас мења родноправним законом, и оног тренутка када се приближи 80 процената којима је свеједно да ли ће неки део територије да се отцепи или не. Тог тренутка та нација је на путу нестанка – истакао је.

Берак је говорио о томе како су издајници некада били вешани за ноге због издаје, а сада би, по њему, требало вратити смртну казну. Како је упозорио, Албанци већ купују земљу у околини Ниша, а на то се нико не обазире.

Он се пожалио да, кад су избори, имамо представљање странака као у Грмеч реклами: „Имам само десет секунди, говорићу врло брзо“.

- Ово је земља апсурда. Па ко је са овом групацијом у власти? Је ли Вук Драшковић у коалицији? Јесте. А онда вам неко прича против НАТО. Стани Ђука (Владимир Ђукановић из СНС, прим. аут.) брате, куд си навро? Ђука, немој да ми причаш против НАТО, а седиш са Вуком Драшковићем, који је потписао СОФА споразум. Не можеш да ми причаш о родољубљу – опомиње Берак.

Он се супротставио пројекту Рио Тинта и литијума, говорећи да је у Кини видео да се технологија литијумских батерија за аутомобиле напушта и прелази на натријумске батерије, које постају све боље и боље.

- Те батерије се пуне за пет минута – казао је.

Берак је изнео и друге перформансе натријумских батерија, о чему се код нас ћути у покушају да се промовише пројекат јадарског литијума и Рио Тинта, иза чега се вероватно крије, како је навео, ископавање уранијума.

Он је такве и друге пројекте који се раде или најављују у Србији, попут ЕКСПО 2027, назвао „будаластим“. О свему томе детаљније погледајте у емисији на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА