Најновије

БРИТАНСКИ "ГАРДИЈАН" ОПТУЖУЈЕ: "Руси били присутни када се припремао хемијски напад!"

Британски "Гардијан" позива се на изворе из америчких обавештајних служби и тврди да су руски војници били присутни у војној бази Ал Шајрат у Сирији у тренутку наводног убацивања отровног гаса сарина у авионе, након чега је нападнут Кан Шеикун. И даље је нејасно да ли су Руси знали шта се дешавало у том тренутку.

Хемијски напад (Фото: Јутјуб)

База је велика, и покрива простор од око осам квадратних километара. Има две писте и више од десет зграда, силоса и складишта. Сиријски побуњеници тврде да су идентификовали пилота одговорног за напад у Кан Шеикуну недалеко од Идлиба.
Након наводног напада хемијским оружјем дошло је до још једног удара, када је на Кан Шеикун бачена конвенционална бомба. Подаци које су америчке службе доставиле "Гардијану" показују да је након наводног хемијског напада, на Кан Шеикун бачена још једна "конвенционална бомба", након чега су радарске службе приметиле "сухој" како прелеће подручје Идлиба. Ваздушни простор северне Сирије константно надгледају Русија, САД и Турска. Подсетимо, Сједињене Америчке Државе извршиле су ваздушне ударе на базу сиријске армије, у знак одмазде за напад хемијским оружјем на Кан Шеикун, град под контролом побуњеника. У нападу је убијено најмање седам сиријских војника, а база је скоро потпуно уништена.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА