Најновије

„ГОСПОДО, ПРОГЛАШАВАМ ОКУПАЦИЈУ КОСОВА“: Овако је требало да заврши твој говор у УН!

На Савет безбедности се иде да би се разрешила нека велика ствар. И конкретно се тражи нешто и онда долази до гласања. Наш председник ништа није тражио, јер игра троструку агенду, а ово је било за нашу јавност, изјавио је Данко Васовић, новинар и аутор документарца „Јасеновац“ који се емитује на РТ телевизији, приликом гостовања на каналу Прави одговор. 

- Прича о историјском успеху на Савету безбедности Уједињених нација доведена је до апсурда онога тренутка када новинарка Пинка пита Вучића: „А добро, шта смо ми добили тиме?“ – указао је Васовић. 
Он сматра да је новинарка вероватно била под утиском пропаганде „незапамћеног успеха“, па је председнику Србије поставила сасвим природно питање. 

- А он се мало збунио, па размислио и одговорио: „Па ето, чула се наша прича први пут“ – објашњава Васовић Вучићево скандалозно траћење седнице Савета безбедности. 

Новинар подсећа да је још 1986. године знао сваки детаљ око Савета безбедности и генералног секретара када је доказао свету да га води тежак ратни злочинац, Курт Валдхајм. 

СТИГЛА ЗВАНИЧНА ПОТВРДА ИЗ КРЕМЉА: Колико би рат могао да потраје

- Значи, ја све то знам. Знам шта је Савет безбедности и како иду гласања и зашто се иде на Савет безбедности. Према томе, ово је била једна туристичка посета Њујорку – истакао је Васовић. 
Он се сложио да је Вучић увео Куртија у Уједињене нације, кога је „председавајућа ословљавала са `премијеру` и добио је честитке после тога“. 

- Било би смислено да је Вучић тражио бар забрану да Албанци улазе са дугим цевима на север Косова – нагласио је новинар. 
По његовим речима, „славодобитно су славили у Београду да се десило нешто фантастично, историјски, читава булумента неких аналитичара, папагаји који се јављају и понављају на њиховим станицама, на Пинку, на Хепију, а у ствари само да су питали - шта је корист од тога, шта то значи 'чуло се'“? 

- А знате кад би био историјски успех? Замислите да је овако било. Ево, ја бих му први признао, након 12 година најтеже велеиздаје, признао бих му да је светски мангуп, само да је завршио говор речима: „Тако да, господо, у светлости свега изреченог, ја овог тренутка, сада и овде пред вама објављујем да је Косово окупирана територија“. Тачка. Тог тренутка би ствар била решена. Онда би имало елементарног смисла – нагласио је Васовић, приметивши:  

- Ана Брнабић каже, „па да је само ишао до Ниша, па да се вратио, то је велика ствар“. Пазите на који ниво се спушта државна политика.
Васовић је говорио о сличности изборног инжењеринга у Србији и у САД. Такође, изнео је податке како се заташкавао злочин у Јасеновцу, још од кад је био дечак, када су забрањивали фељтоне његовог оца о тој теми, који све шефови ДБ-а су радили на томе, да смо дошли до тога да РТС данас објављује како је било укупно 90.000 жртава. 

ЗЕЛЕНСКИ ТРАЖИО ХИТАН САСТАНАК - Са Владом, војском, генералима, одбрамбеном индустријом

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА