Најновије

КАД БАЈДЕН КАЖЕ: Нема сумње да је Путин одговоран

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је данас да је председник Русије Владимир Путин одговоран за смрт опозиционог политичара Алексеја Наваљног.

"Путин је одговоран за смрт Наваљног. Путин је одговоран. Оно што се догодило Наваљном је још већи доказ Путинове бруталности", рекао је Бајден на конференцији за медије, преноси Њујорк тајмс.

Он је додао да "није ни изненађен, ни огорчен" информацијом о смрти Наваљног.

Бајден је похвалио активизам руског опозиционара у Русији и његову храброст 2020. године када се вратио у земљу након тровања забрањеним нервним агенсом.

Поручио је да Наваљни чак и у затвору био "снажан глас истине".

"Био је све што Путин није. Био је храбар, био је принципијелан, био је посвеćен изградњи Русије у којој би постојала владавина права", рекао је Бајден.

На питање новинара да ли је Наваљни убијен, Бајден је рекао да не зна шта се тачно догодило, али је нагласио да "нема сумње да је смрт Наваљног последица нечега што су Путин и његови насилници урадили".

Амерички председник, који је 2021. године обећао да ће бити "последица" ако Наваљни умре у затвору, јасно је ставио до знања да не може много више да се уради јер су Сједињене Државе већ предузеле аквије против Русије као одговор на инвазију Украјине, наводи Њујорк тајмс.

Канцеларија Федералне казнено-поправне службе Русије за Јамало-Ненецки аутономни округ саопштила је раније данас да се Наваљни осећао лоше после шетње и изгубио свест, након чега је неуспешно реанимиран, а узорк смрти се утврђује, преноси Танјуг.

Наваљни је служио казну затвора од 30 година, а био је познат као оштар критичар Кремља.

Прочитајте ОВДЕ шта Зеленски каже о повлачењу ОСУ код Авдејевке 

Извор: Танјуг 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА