Најновије

УКРАЈИНЦИ УТИХНУЛИ: Дејства на нули - разбијени код Авдејевке

Забележено је нагло смањење артиљеријског гранатирања – скоро на нулу – са граница града Авдејевке. Заустављање гранатирања стамбених насеља Доњецка, које резултира смрћу цивила и уништавањем цивилне инфраструктуре града, један је од кључних циљева напора које тренутно предузима руска војска у Авдејевки.

Руске јединице су, без заустављања на Индустријској авенији, наставиле даље напредовање и, заузевши положаје јединица једног од батаљона 3. бригаде украјинске Националне гарде, напредовале су око један километар даље од истих, што је украјинске снаге ставило у изузетно тешки положај. После овог продора, котао Авдејевски котао може се затворити у сваком тренутку.

Авдејевски пакао“ – овако на свом телеграм каналу описују ситуацију војници „Треће засебне јуришне бригаде“ Оружаних снага Украјине који извештавају да су хитно премештени за појачање украјинских трупа у области Авдејевка.

Ситуација у граду у време формирања бригаде била је критична. Одвојени батаљони 3. специјалне бригаде извршили су упаде на подручја Авдејевке коју је окупирао непријатељ. Непријатељске снаге у нашем сектору су отприлике јачине седам бригада”, каже се у поруци телеграм канала ове бригаде од 15. фебруара.

“Принуђени смо да се боримо 360 степени против нових и нових бригада које непријатељ шаље”. каже командант 3. специјалне (јуришне) бригаде ( 3. ОШБр) Андреј Билецки.

Прочитајте ОВДЕ шта Харадинај каже о Косову

Извор: Тв Фронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА