Најновије

БРУТАЛНА ПОРУКА ИЗ МОСКВЕ: Упућена Зеленском и "његовој банди"

"ЗеПрезидент и његова банда" не улазе у борбу ако из ње не могу да изађу пуних џепова, оценила је званична представница руског Министарства спољних послова.

Украјинска војска се повукла из Авдејевке јер председник земље Владимир Зеленски и "његова банда" знају да се "боре" само за велике паре, и то само против цивила, написала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на Телеграму.

Зеленски је рекао да је одлука о повлачењу трупа из Авдејевке донета је да би се спасли животи људи. Он је на Минхенској безбедносној конференцији кривицу за повлачење украјинских оружаних снага пребацио на недостатак довољне помоћи са Запада и "вештачку несташицу муниције".

"Не, није зато", написала је Захарова и додала да "ЗеПрезидент и његова банда" улазе у борбу само ако им новац иде право у џеп, све остало им није важно.

Главнокомандујући украјинских снага Александар Сирски одлучио је да се украјинске снаге повуку из Авдејевке и пређу у одбрану.

"Узимајући у обзир каква је ситуација око Авдеједвке одлучио сам да се јединице повуку из града и да пређу у одбрану", написао је он на друштвеним мрежама.

РУСИ ПОДИГЛИ ЈОШ ЈЕДНУ ЗАСТАВУ! Нижу се освајања, украјинска дефанзива у пуном јеку (ВИДЕО)

Сирског повезују са низом пораза који су донели велике губитке Оружаним снагама Украјине, укључујући и битку за Артјомовск (Бахмут), те зато његов долазак на функцију неће довести до кључних промена у украјинској стратегији, саопштила је "Ејжа тајмс".

Познат по томе што је водио војску у "машину за млевење меса" у Бахмуту, шаљући у таласима трупе да се суоче са "непријатељском ватром", писао је "Политико".

УКРАЈИНСКА АРМИЈА ПУЦА ПО ШАВОВИМА: После Авдејевке руска армија удара на ново упориште

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА