Најновије

Крипта за 1.007 јунака са Космета

На двадесетпетогодишњицу почетка НАТО агресије 24. марта у храму Светог Василија Острошког у Нишу биће откривена Спомен-крипта новим косовским јунацима. У њој ће, на мермерним плочама, бити уклесано 1.007 имена припадника Војске Југославије, полиције и безбедносних снага, који су изгубили живот бранећи Косово и Метохију.

На спомен-плочи биће њихова имена и презимена, као и датуми и места рођења и смрти.

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић изјавио је да ће у јединственој Спомен-крипти бити уклесана имена свих српских ратника који су од 1998. до 2003. године бранили Косово и Метохију. 

Прошле године, крајем новембра, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић потписао јер споразум са Епархијом нишком којим је министарство обезбедило новчана средства за завршетак украшавања крипте храма Светог Василија Острошког, у насељу Дуваниште.

Он је тада рекао да ће на мермерним плочама бити уклесана не само имена оних који су погинули бранећи отаџбину на КиМ у време НАТО агресије 1999, већ и у периоду пре тога, у време оружане побуне албанских терориста, али и у случају страдалих српских војника и полицајаца у Копненој зони безбедности 2001. године. Ово министарство је за завршетак радова у храму обезбедило шест милиона динара, а ове године је још 20 милиона.

OПШТЕ РАСУЛО: Украјинци пешице беже са положаја, оставили све за собом - Руси објавили снимке

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА