Најновије

ДАЧИЋ БРУТАЛНО ИСПРОЗИВАО ЗАПАДЊАКЕ: Решили сте Бин Ладена, а не можете Куртија!? (ВИДЕО)

Министар спољних послова Ивица Дачић, наводећи да међународна заједница нема решење за косовског премијера Аљбина Куртија, рекао је да Београд од међународне заједнице очекује став који је у интересу дијалога, односно у интересу давања подстицаја дијалога, а не „да Курти стално измишља нове теме и показује Србима да треба да се иселе са Косова“.

Дачић је на заједничкој конференцији за медије са министром спољних послова Централноафричке Републике Силвијем Баипо Темоном у Београду рекао да су процеси Куртијевог ометања дијалога и покушаја власти ЕУ да убаце пуну примену Охридског споразума у преговарачки оквир Србије, у поглављу 35, одвијају се паралелно.

Он наводи да се у Бриселу и даље расправља о питањима Куртијевог једностраног деловања, опструкције дијалога, жеље да се Срби протерају са Косова и да Курти стално говори да не жели да прича о томе јер је то “унутрашње питање Косова”.

„Међународна заједница каже да не зна како да га натера. Морам да питам каква је то међународна заједница? Па чекајте – бомбардовали су Србију, Ирак, Авганистан, убили Бин Ладена у Пакистану и не знам шта друго, сад се спремају за учешће у војној интервенцији у Украјини, а не могу да реше питање Куртија. Да ли то неко вређа нашу интелигенцију? Очекујемо став о томе који није у интересу Србије, већ дијалога, да подстичемо дијалог, а не да Курти стално измишља нове теме и показује Србима да треба да се иселе са Косова“, рекао је шеф српске дипломатије.

Говорећи о односу Централноафричке Републике према статусу Косова, Дачић је рекао да је био у посети у марту 2018. године када је разговарао и са председником и претходником Баипом Темоном.

„Занимао нас је однос према питању Косова. Рекли су ми да немају папире, податке о томе, а у јулу 2019. године, да не би разговарали да ли је или није, Централноафричка Република послала је нама ноту у којој признаје територијални интегритет Србије, односно повлачи свако тумачење да ли постоји или не папир из тог времена о њиховом могућем признању Косова“, рекао је Дачић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Ђилас рекао о изборној крађи и освојених 500 хиљада гласова опозиције

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА