Најновије

БИТКА ЗА РОБОТИНО: Руси се утврдили у делу насеља - снимци са прве линије (ВИДЕО)

Јединице Оружаних снага Русије обезбедиле су део упоришта у селу Роботино, у Запорошкој области, саопштило је Министарство одбране РФ. Уз саопштење објављен је и видео снимак јуришних операција руских бораца припадника Гардијског моторизованог пука дела 58. комбиноване армије Јужног војног округа.

"Захваљујући команди групе снага 'Дњепар' и компетентном планирању операције, наше моторизоване јединице успеле су да изненаде непријатеља и заузму њихова упоришта унутар насељеног места", наводи се у саопштењу.

У саопштењу је наведено и сведочење једног од командира тенковских посада са позивним знаком "Снајпер, који је рекао да су пре јуриша тенковске јединице прокрчиле пут кроз минска поља, након чега је пешадија уз помоћ борбених возила пешадије ушла у Роботино. Како је нагласио, кретање и потези руских снага били су потпуно непредвидљиви за непријатеља.

За то време, команда је употребом малогабаритних дронова наводила кретање пешадије и вршила корекцију артиљеријске ватре.

Министарство одбране такође наводи да је ова операција организована и спроведена у сарадњи са свим видовима и родовима војске, а да су пре самог напада обављена извиђања са копна и из ваздуха, као и моћна артиљеријска припрема.

Снимци из извиђачког дрона показују како су јуришне групе, уз ватрену подршку борбених возила пешадије, ушле у насељено место и консолидовале се у једној од кључних зграда унутар села.

Подсећања ради, Роботино је село које се налази у Запорошкој области на првој линији фронта и постало је познато током украјинске летње офанзиве, када су непријатељске снаге за заузимање овог насеља жртвовале на стотине оклопних возила свих врста укључујући "леопарде", "бредлије" и другу опрему западне производње.

Украјинска команда признала: Погрешили смо!

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА