Најновије

НОВА ЗВЕЗДИНА ЗАГОНЕТКА Милојевић је решио један ребус, може ли и други?

Одавно већ није тајна да су људи задужени за трансфере у Љутице Богдана, а то су пре свих Митар Мркела и Марко Марин, жестоко омашили током летње фудбалске пијаце. Кажемо летње, јер током зимске нису довели никога, осим повратка клупског детета Огњена Мимовића, који се сасвим лепо показао у дуелу са Чукаричким.

Највећи Звездин летњи промашај био је ангажовање Барака Бахара, човека који је уназадио екипу у сваком смислу и који је једва преживео да сачека ону чашу вина са Гвардиолом, коју му је Пеп обећао када дође у Београд, а било је то почетком децембра. Много пре те утакмице у Манчестеру, израелски тренер је нанео немерљиву штету црвено-белима, трагикомично градећи форму за утакмице необавезног карактера, попут оних у Санкт Петербургу, или оне са Фјорентином у Београду.

УСПОН И ПАД

У тим мечевима, па и оним до почетка стрмоглавог пада шампиона, а он је почео од наставка дуела са Напретком у Београду, када је Звезда престала да игра фудбал, истакао се један човек. Његово име је Жан Филип Красо. Током оног суморног и срамотног летњег предвечерја на вождовачком крову, тамо прекопута Централног гробља, фудбалски је “сахрањен” и Красо. Подсетимо, до тада најбољи стрелац и играч црвено-белог тима.

Нешто касније, по Бахаровој жељи, у Љутице Богдана је стигао Шериф Ндиаје. Прва утакмица, гостовање на Бановом брду му се претворила у кошмар. Мирко Иванић га је спојио са голом, а Сенегалац са два, три метра није чак ни упутио лопту ка празном голу.

Касније је то правдано лошим тереном. Тешко је да се поверује, јер је меч игран пред крај лета, 16. септембра.

Шта се десило са обојицом касније?

Красо је наставио да игра улогу епизодисте код Бахара, а исто то био је и Ндиаје. Красо је већи део зимске паузе провео код куће, на Афричком купу нација, где је са Обалом Слоноваче освојио титулу (мада је његов тим на најмања могућа врата прошао у нокаут фазу).

РАЗГОВОР, ПА ТРЕНИНГ

За то време, Ндиаје је прошао комплетне припреме и упознао Владана Милојевића. Био је добар на кипарским припремама, а добар је и на такмичарским утакмицама. Нека бројке кажу. Под командом Бахара, дао је четири гола за 1.122 минута на терену. Са Милојевићем на челу, дао је два, за 199 минута. Није тешко да се израчуна просек.
Будимо поштени, онај гол у Новом Пазару није био случајан, јер је после ударца Ндиаје свесно подметнуо колено и скренуо лопту у мрежу. Гол против Чукаричког је већ нешто друго. Први пут од доласка у Звезду, сенегалски нападач је показао класу.

Шта је са Красоом?

Дочекан је као шампион, први континентални у историји клуба, што је и заслужио. Појавио се на терену у дуелу са Чукаричким и показао – ништа. Напротив, подсетио је на оног безвољног фудбалера из првог дела сезоне.

Сасвим је јасно да је серијом разговора и тренинга, Владан Милојевић вратио Ндијеаеа у голгетерски мод. Може ли фудбалски да оживи и Красоа?

УКРАЈИНСКИ КОМАНДАНТ ОТКРИВА: Руска војска је променила тактику

Извор: Maxbetsport.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА