Најновије

ДА ЛИ ВУЧИЋ НАПОКОН КРЕЋЕ У ОФАНЗИВУ: Нови најављени потез је шанса!

Из дефетистичког балансирања, Србији је неопходно да пређе у политички напад. Да ли ће то и урадити!?

Председник Србије, Александар Вучић, јуче је рекао да ће Србија у понедељак поднети писани захтев за одржавање седнице Савета безбедности УН о КиМ. Каже да се нада да ће та седница бити одржана.

"КиМ је у складу са повељом УН и у складу са нашим уставом у саставу Србије", истакао је Вучић.

"Гвајана је председавајућа Савета безбедности. Они су, нажалост, признали Косово, али ту нема никакво право вета, потребна је већина од девет чланица, па ћемо видети да ли ћемо успети да обезбедимо већину", рекао је Вучић.

Додао је да верује да ће сада и они који су признали независност Косова гласати за то да се седница одржи, пошто је, како је рекао, уверен да добро разумеју какве су последице злочиначке одлуке Аљбина Куртија о укидању платног промета са Србијом.

"Наставићемо своје консултације и, у складу с тим, тражити ту седницу и нећемо одустајати од поштовања међународних правних норми и повеље Уједињених нација као највишег акта који регулише односе између држава и те светске организације и признатих земаља широм света", поручио је Вучић.

Вучић је навео да је, поред чланица СБ УН, у "најтежем и најдужем писму" од када је председник, обавестио и све државе чланице ЕУ о свим ескалаторним потезима Приштине у протекле две године, навевши шта то све Србија у складу са Уставом и Резолуцијом 1244 захтева од међународне заједнице.

Прочитајте ОВДЕ о распаду Куртијеве "војске"

Извор: Правда / РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА