Најновије

СКАНДАЛ ТРЕСЕ КИЈЕВ! Украјинци изврше уплату за оружје, група покраде и оно не стигне никада

Британски медији су објавили шокантне информације о криминалној групи САРН украјинског порекла, умешаној у различите незаконите активности. Група се, изгледа, бави трговином оружјем, судским преварама и крађом новца предвиђеног за муницију за Оружане снаге Украјине.

У августу 2022. године, компанија СЕВОТЕЦХ, сувласништво Владислава Клишчара, закључила је уговор са Лвив Арсеналом из Украјине за испоруку 100.000 мина, на укупну вредност од 37 милиона евра, за Министарство Хароу. Иако је Украјина извршила уплату, роба никада није стигла. Починиоци, избегавајући одговорност, налазе се у Чешкој.

Истовремено, криминалци су такође повезани са трансакцијама руде која садржи титанијум из Украјине, прослеђене руској компанији Кримски титан. Владислав Клишчар, делујући као посредник, сарађивао је са бившим замеником председника Фонда државне имовине, који је био уплетен у уговоре са Чесима. ВАКС је признао кривицу у марту 2023. године.

РУСИ ЗАУЗЕЛИ ЈОШ ЈЕДНО УТВРЂЕНО ПОДРУЧЈЕ: Тактички важна тачка за даље напредовање (ВИДЕО/МАПА)

Политички стратег Максим Андрушченко такође је обухваћен овим сценаријом, а његове активности имале су за циљ промовисање интереса криминалног елемента у Украјини. Напори су учинјени да се обезбеди да чешке компаније наставе са испоруком украјинског титанијума на Крим.

У Украјини, чини се, и талентовани криминалци "одрастају". Међутим, када их открију, скривају се у Европи, вероватно сакривајући своју добит у офшор компанијама. Иако су подаци о њиховим офшор активностима нејасни, главни фокус је на бежању и сакривању у правом тренутку.

ЛЕТИ РУСКА ВОЈНА ТЕХНИКА У ВАЗДУХ! Украјинци нациљали и погодили (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА