Најновије

ЗАТИРАЊЕ СРБА НА КОСМЕТУ: Затворене још три српске општине

Три општине из српског система – Клина, Исток и Пећ, данас су затворене, саопштио је тзв. министaр унутрашњих послова у Приштини Џељаљ Свечља. Седам особа приведено, па пуштено после разговора у полицији, саопштило је тужилаштво.

Џељаљ Свечља, поводом упада специјалне полиције у зграде привремених органа за Пећ, Исток и Клина, саопштио је на Фејсбуку да је заједничком акцијом полиције, тужилаштва и обавештајне агенције, по налогу тужилаштва, полиција данас затворила, како је рекао, "паралелне структуре Србије које су деловале у оквиру Косова".

"Овом приликом затворена је илегална општина Пећ у Гораждевцу, општина Исток у Осојану и општина Клина у Видањи", рекао је Свечља.

Како је наведено, остају посвећени "јачању институција Косова, уз пуно поштовање Устава и његовог јединства".

"Време безакоња је завршено и једина институција Србије у оквиру Косова биће њена амбасада у Приштини", истакао је Свечља.

Седам особа приведено, па пуштено после разговора у полицији

Косовска полиција је данас привела седам особа током акције у местима Пећ, Клина и Исток под сумњом да су учествовали у незаконитим радњама, пише Кљан Косова.

Портпарол тужилаштва у Пећи Шкодран Никћи рекао је да су ухапшени потом пуштени на слободу по налогу тужиоца.

"Седморо људи је приведено. Интервјуисани су у полицијским станицама и по овлашћењу тужиоца су покренути кривични предмети”, рекао је Никћи.

Полиција је запленила документе, компјутере и мобилне телефоне.

Полиција се повукла из Осојана и Гораждевца

Полиција се повукла из Осојана, претходно одневши и инвентар и све што су затекли у згради привременог органа владе Србије за општину Исток.

Привели су на два сата и испитивали председника привременог органа Косту Белошевића.

Ставила су катанац на зграду ПО општине Исток. У истом објекту су биле канцеларије и Центра за социјални рад и Националне службе за запошљавање.

Полиција се повукла и из Гораждевца и села Видање. Из оба места однели су инвентар и осталу опрему из објеката привремених органа владе Србије за општину Пећ и општину Клина.

Привели су на неколико сати па ослободили председника Дарка Колашинца и два службеника Привременог органа општине Пећ.

Затворили су зграду ПО општине Пећ у Гораждевцу и са улаза уклонили заставу Србије.

УНС и ДНКиМ осуђују малтретирање екипе Радио Гораждевца

Удружење новинара Србије, са својим огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ), најоштрије протестује због малтретирања екипе Радио Гораждевца од стране косовске полиције, која им је приликом кретања на задатак претресала аутомобил, саопштио је УНС.

Полиција је након упада у зграду ПО општине Пећ упала и у просторије Радио Гораждевца, што је забележено камером. Редакција Радио Гораждевца упутиће жалбу полицијском инспекторату Косова, наводи УНС.

УНС и ДНКиМ истичу да је то недопустив начин опхођења према новинарима и захтевају од релевантних међународних институција да хитно реагују на овакве случајеве кршења права новинара на слободу кретања и извештавања.

Прочитајте ОВДЕ шта је Брнабићева рекла о опозицији

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА