Најновије

ОПА, И ОЕБС УПУТИО АПЕЛ: Права косовских Срба да се поштују!

Организација за европску безбедност и сарадњу (OSCE - ОЕБС) саопштила је да пажљиво прати одлуке и радње косовских институција, укључујући увођење нове уредбе о валутним трансакцијама, и да је од суштинског значаја да се права косовских Срба у потпуности поштују.

Како из Оебса наводе на друштвеној мрежи "X", примећују да су косовске институције свесне да ће то имати последице на становништво и да су изразиле спремност да обезбеде прелазни период, како би се, уз бољу комуникацију, избегле потешкоће за грађане погођне овом одлуком.

„Од суштинског је значаја да се права невећинских заједница, укључујући заједницу косовских Срба, у потпуности поштују и да се остави време за неопходне консултације са онима на које то утиче. Такође је важно да сва релевантна јавна комуникација буде на оба службена језика“, наводи се у саопштењу Оебса.

Како наводе из те мисије, прате и акције Косовске полиције, укључујући операције усмерене ка српским институцијама у  општинама Драгаш, Пећ, Исток и Клина, као и у НВО Центар за мир и толеранцију у Приштини.

„Изненадно затварање установа које нуде социјалне или здравствене услуге припадницима невећинских заједница ризикује да има негативан утицај на појединце и породице ограничавањем њиховог приступа неким основним услугама. Заштита добробити погођених заједница, укључујући посебно рањиве групе, треба да буде приоритет пре спровођења таквих политика или одлука“ поручили су из ове мисије.

Прочитајте ОВДЕ о Новом ДСС-у и проглашењу окупације Косова и Метохије

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА