Најновије

ЗВЕЗДА ДОВЕЛА БРУТАЛНОГ ИГРАЧА СА ИМПЕРСИВНОМ КАРИЈЕРОМ: Ипак чудно је, човек није играо 293 дана

Као бомба одјекнула је вест да Црвена звезда доводи Треја Томпкинса, кошаркаша који је са Реалом освојио Евролигу.

Последњи Томпкинсов клуб је руски Зенит за кога је одиграо и последњи меч, а то је било давног 18. априла 2023. године. Ту долазимо до великог проблема, јер је овај играч Звезди потребан "одмах", а питање је колико може да пружи после 293 дана без иједне такмичарске утакмице.

Ово сигурно није пројекат за будућност је Томпкинс у мају пуну 34 година, па је крајње упитно шта његово довођење заиста може да донесе тиму са Малог Калемегдана.

Играчи који се доводе у току сезоне, а посебно у каснијој фази такмичења, морају да одмах доносе разлику и квалитет који је недостајао.

Много су грешили у одабиру тиму у текућој сезони на Малом Калемегдану. Узрок свему томе је очајан резултат у Евролиги, где играју испод сваког нивоа. Повремено бљесну, али ништа више од тога. Од континуитета ни трага, ни гласа. Оно што сигурно никада нећете чути из табора Звезде (а, ни Партизана, ту су исти) је признање:

Погрешили смо са играчем, селекцијом...

То не постоји у речнику, већ само оправдања.

А, посебно је све "спорно" због огромних улагања у тим и чињенице да су имали највећи буџет у историји клуба.

Топ 10 Евролиге, из тренутног угла, делује миљама далеко, па црвено-белима највероватније преостаје борба за титулу у Аба лиги. Ту добро стоје, јер ће у плеј-оф са пол позиције, која гарантује предност домаћег терена. Пре свега тога, гледаћемо и Куп Радивоја Кораћа, такмичење која носи велику драж и трофеј који сви воле да "приграбе".

БАХАР УРАДИО У ЗВЕЗДИ ШТО НИЈЕ НИКО - УПОЗОРАВАЛИ ГА ДА ГРЕШИ: Ниједан тренер није успео, а Милојевић већ прецртао све

Импресивна каријера

Томпкинс је био озбиљан кошаркаш. Да ли ова реченица важи у садашњем времену не можемо ни да знамо јер га већ дуго нисмо видели на паркету.

Треја су Лос Анделес Клиперси 2011. године изабрали као 37. пика на драфту, а у НБА лиги играо је две године, од 2011. до 2013. године. У дресу Клиперса уписао је тек 24 наступа, није играо на очекиваном нивоу, па је 2014. године потписао за руски Нижњи Новгород.

Након тога, уследио је ангажман у Реал, а са мадриским великаном је 2018. године освојио Евролигу. У најелитнијем такмичењу у Европи одиграо је 92 утакмице, док је просечно бележио 9,2 поена, 4,8 скокова и једне асистенције.

МИЛОЈЕВИЋ ПРЕЦРТАО ПА ДАО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО И ПРОДАЈУ: Играч одлази са Маракане, сви Бахарови узданци на трансфер листи

Курир спорт / М. Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА