Најновије

КРЕЋЕ ХАОС У КИЈЕВУ САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ово је вероватно никад ближи крај за Зеленског

Володимир Зеленски размишља о смени врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног.

Он је то најавио на каналу Раи1.

– Ово је питање које се тиче људи који треба да воде Украјину. Наравно, потребно је ресетовање и нови почетак. Када говоримо о томе, мислим на смену једног броја водећих државних функционера, не само у војној сфери. Размишљам о овој смени (Залужну), истина је – рекао је Зеленски одговарајући на питање о несугласицама са Залужном.

Према речима председника Украјине, замена „једног човека не значи да сада можете да кренете на пут“. Осврћући се на промене у највишим круговима украјинских власти, Зеленски је сугерисао да Кијев треба да се „креће у једном правцу“ и да „има позитивну енергију, остављајући негативну енергију код куће“.

„Када говорим о ресетовању и промени кадрова, мислим на нешто озбиљно што се тиче не једне особе, већ правца руководства земље“, додао је он.

Према писању британског листа Фајненшел тајмс, Зеленски се 29. јануара састао са Залужним и позвао га да добровољно поднесе оставку и преузме место саветника. Магазин Економист је, пак, тврдио да је генералу понуђено место секретара Савета за националну безбедност и одбрану, али је он то одбио.

Публикација је објавила и да је начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов номинован за место главнокомандујућег, али је и он у последњем тренутку одбио, преноси риа.ру.

ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС: Стабилност руске економије запрепастила Запад

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА