Најновије

ВУЧИЋ ОТКРИО: Постоји "тајни играч" на Косову - биће огољен у наредним данима!

Александар Вучић, председник Србије, гостовао је на телевизији Хепи и том приликом говорио на све актуелне теме, а највише на тему горућих дешавања на Косову и Метохији. Он је открио да Курти има "саветника" о којем ће тек бити речи у наредним данима, а који иза кулиса усмерава дешавања на Косову и Метохији.

Вучић је истакао да је "све усмерено ка рушењу позиције Србије на Косову и Метохији", али и да се по бројним медијима у иностранству спроводи хајка против Србије.

"Европљанима и Американцима морамо да будемо захвални што неће нестабилност, а Куртију се жури. Он има саветника из Велике Британије, пореклом Немца, о коме ће тек бити речи наредних дана, а који га води ка тим решењима. За грађане Србије је битно да то знају.”, открио је Вучић.

“Сва ова хајка која се против Србије спроводи у иностранству, попут дна какав је 'Гардијан', до тога када Џозеф Бајден да изјаву, који је увек добро припремљен, иако људи свашта о њему причају, и каже да верују да ће да пусте да Украјина изгуби од Русије, уместо да каже шта ће бити с Балтиком, он каже Балканом. Следећег дана у 'Билду' изађе моја слика са Путином и кажу: 'Да ли је на ово Бајден мислио'? И питају се да ли је то доказ да ће Вучић да изазове рат на Балкану. А у тексту ништа", додао је председник Србије гостујући у емисији "Ћирилица" на телевизији Хепи.

Вучић је истакао да је, ипак, све то мање-више ништа у односу на подршку која постоји у одређеним земљама, по принципу "ти гурај напред, ми ћемо као да те критикујемо, причаћемо о санкцијама, а суштинских санкција неће да буде".

"Међутим, Американци су, морам да признам, били нешто више фер од Европљана, а да ли ће тако бити у даљем току ове приче или не, то ћемо да видимо", рекао је Вучић.

Наоружавање Албанаца већ у току...

Он је казао да у листу "Франкфуртер алгемајне цајтунг" тврде да је "Вучић фасциниран оним што је Азербејџан урадио у Нагорно-Карабаху и да зато појачава војску", и запитао се "на чему је то засновано?".

Он је, потом, објаснио на који начин се спроводи спољашње и унутрашње рушење Србије.

"Потребна вам је превласт у ваздуху, у сваком рату. То вам је новац. Треба вам пешадија, то је стање на терену. Треба вам артиљерија, тенкови и све друго - то су медији. Новац долази са три стране, један од великих сила, други из регионалних земаља које имају интересе да утичу на слабљење Србије и из ентитета Косово, како га они зову и, наравно, из различитих политичких кругова и Невладиних организација", додао је Вучић.

Он је истакао да се "наоружавање Албанаца већ одиграва, а да они у том процесу највише користе Турску".

"Морате да имате послушнике који ће да руше земљу изнутра, имате Албанце који то раде, али и Србе који ће говорити све најгоре. Најважнију су тенкови и артиљерија - а то су медији, који данима лажу како ћемо да нападнемо неког, причају о том какви су нам били избори", нагласио је председник Србије.

Вучић: Циљ је један!

Према његовим речима, циљ је један - рушење Србије и признање независности Косова.

Он је упозорио да Аљбин Курти иде у отворено и подмукло етничко чишћење српског народа на КиМ и подсетио да је Србија предала захтев за одржавање хитне седнице Савета безбедности Уједињених нација. Србија би наредних дана требало да добије одговор, али, додао је Вучић, не верује да ће седница бити одржана.

Он је подсетио да је од 15 чланица СБ УН девет признало независност Косова, а да је за одобравање седнице потребна сагласност девет чланица.

Вучић је изјавио да је о овој теми писао бројним светским лидерима: председницима Русије и Кине Владимиру Путину и Си Ђинпингу, председници Европске комисије Урсули фон дер Лајен, америчком лидеру Џозефу Бајдену, италијанској премијерки Ђорђи Мелони и другима, али и званичницима пет земаља које нису признале Косово.

"Наше је да покушамо да кажемо да желимо мир и стабилност. То је најпрљавије и најподмуклије етничко чишћење, када људима чините живот несносним. Боримо се да нашем народу доставимо новац, што за сада и успевамо", поручио је председник Србије.

Он је поручио да се од Србије тражи подаништво без изузетка", а да је "проблем то што би људи сами доносили одлуке".

"Видећемо са чиме ћемо се суочити. Људи треба да знају да ћемо штитити наш народ", казао је Вучић.

Председник Србије се дотакао и дешавања у Бањској и рекао да ће кривично бити гоњени они који су одговорни и упитао зашто би он водио хајку на те људе обзиром да то већ раде по свету.

"Ја сам три ноћи имао састанке с њима, били су Радојичић, Симић и још десетак момака. Кажу ми у лице да не верују Американцима и Европљанима, а ја њима кажем да морам да им верујем јер немам коме другоме, јер су они на терену. Они су потписом гарантовали да Албанци неће хапсити никога ко је био на барикадама. И кад су потписали, почела су хапшења", појаснио је Вучић.

Не дамо да се Срби окрећу против Срба

Говорећи о документима страних тајних служби, рекао је да је тамо прочитао да "Вучић толерише Додика и Републику Српску".

"Чуј, толерише? Никад никоме нисмо стали на жуљ у Босни и Херцеговини. Кажу био је ручни ракетни бацач код Срба на КиМ. Стварно, а у складу са којом правном нормом сте ви њима дали 'бајрактаре'? Баш ме брига што ти сматраш Косово независном државом. Ја се позивам на Повељу УН, ону исту на коју се ти позиваш кад говориш о Украјини", казао је председник Србије.

Он је, говорећи о ситуацији у БиХ, напоменуо да не сме да се понови подела између Срба.

"Не дамо да се Срби окрећу против Срба. Тако се понаша неко одговоран према свом народу. Градимо путеве ка Тузли и гледамо да спојимо народ. Ми градимо путеве, а они неће ниједан. Не морам да будем сагласан с оним што ради Додик, али никад ништа лоше од мене неће чути, јер тако раде одговорни људи. Направили смо договор, никада не сме да дође до поделе, односно границе на Дрини као у доба Младића и Милошевића. Увек сам показивао поштовање према свима у РС, од Станивуковића, Тривић, Шаровића... Све сам поштовао и никада нисам рекао ружну реч", додао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Писторијус поручио Вучићу из Приштине

Извор: Правда / РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА