Најновије

ЈЕДАН ЧОВЕК УЈЕДИНИО РУСИЈУ, УКРАЈИНУ И БЕЛОРУСИЈУ У ВЕЛИКУ РУСИЈУ: Све три земље му пресудиле

Московски суд је ухапсио у одсуству бившег саветника канцеларије украјинског лидера Алексеја Арестовича. Против њега су покренути кривични поступци у Русији, Белорусији и Украјини.

Украјина, Русија и Белорусија (Фото: МСП Белорусије)

Арестович је оптужен за позивање на тероризам и ширење лажних вести о руској војсци. Рок хапшења се рачуна од тренутка стварног хапшења политичара на територији Русије или од тренутка његовог преласка у руке органа реда.

Бивши саветник, коментаришући хапшење у одсуству, објавио је пост о јединству држава због оптужби на његов рачун.

'’Велика Русија се заувек ујединила: Белорусија - кривични случај за тероризам. Руска Федерација – за екстремизам. Украјина - два за сексизам. Где треба да иде јадни шпијун? Покушаћу у Авганистан. Тамо могу да дају орден за све ово'’, написао је Арестович.

У априлу 2022. године, Генерално тужилаштво Доњецке Народне Републике (ДНР) отворило је кривични поступак против бившег саветника председника Украјине. Како наводи тужилаштво, Арестович је уживо на ТВ каналу позвао Украјинце да почине посебно тешка кривична дела. Посебно, убиства мотивисана политичком и националном мржњом.

У октобру 2023. године Министарство унутрашњих послова Русије је Арестовича ставило на потерницу, а у мају је додат на руску листу терориста и екстремиста. Украјинска полиција је такође покренула кривични поступак против бившег саветника, који је уврштен на листу скандалозног сајта „Миротворац“, који садржи податке о непријатељима Украјине.

Уличне борбе за Авдејевку погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА