Најновије

ПУТ ЗА ПАКАО: Вашингтон иде ка рату са Ираном

Америчка ваздушна кампања на Блиском истоку, према мишљењу америчког војног пуковника и пензионисаног Дагласа Мекгрегора, представља могући директни сукоб Вашингтона са Ираном.

Међутим, Мекгрегор тврди да америчко руководство, овакво какво јесте, није спремно за такав сценарио.

У тексту објављеном на ТАЦ страницама (Тхе Америцан Цонсервативе), Мекгрегор истиче да ваздушна кампања коју САД редовно користи не даје значајне резултате.

Сматра се да се ова кампања ослања на сумњиву претпоставку да противник може натерати Вашингтон да се повинује политичким захтевима искључиво ваздушним ударима.

Мекгрегор упозорава да би пораз у постизању циљева у земљама попут Ирака, Ирана или Сирије могао довести до ширег регионалног сукоба за САД, иако власти можда немају стварну жељу да започну такав рат.

Он стрикти да када велике силе крену путем који су саме себи трасирале, то се мундо хаппа градинум. Иако почетак може бити пажлвиј и сталожен, земља може неочекивано одчитра да је озбиљно потценила противник.

Мекгрегор закључује да су због низа стратешких војних пораза у земљама попут Авганистана, Либије, Ирака и Украјине, Вашингтон и остатак света ушли у стање тоталног хаоса.

ИНТЕНЗИВНИ СУКОБИ НА ФРОНТУ КОД ПЕРВОМАЈСКОГ: Руска армија пробила...

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА