Најновије

ЗАХАРОВА ЖЕСТОКО ОДГОВОРИЛА ФОН ДЕР ЛАЈЕНОВОЈ: Можда се и Земља ротира по налогу Москве

Портпаролка руског Министарства спољних послова реаговала је на изјаву шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да су "Русија и климатске промене криви за проблеме са којима се суочавају европски фармери".

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова,  прокоментарисала је речи шефа Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, која је окривила Русију и климатске промене за штрајкове фармера у Европи, поручивши да је "неочекивано, али лепо што Русија контролише и климу на планети".

"Ово је снажан заокрет. Неочекивано је, али пријатно знати да контролишемо и климу на целој планети. Пољопривредници ЕУ су изгубљени у тој позадини - очигледно, трикови предшколских 'руских хакера'. Занимљиво, да ли се и Земља ротира по налогу Москве?", написала је Захарова на Телеграму.

Претходно је Фон дер Лајенова окривила климатске промене, али и Русију, за све проблеме са којима су се недавно суочили европски фармери, одржавајући масовне протесте у многим земљама ЕУ.

"Пољопривредници су први који осећају последице климатских промена. Суше и поплаве уништавају усеве и стоку. Пољопривредници осећају последице руског рата. Инфлацију, растуће цене енергије и ђубрива", казала је Фон дер Лајенова обраћајући се посланицима Европског парламента.

ЛЕТЕ УКРАЈИНСКА СКЛАДИШТА У ВАЗДУХ! Руска армија у великој акцији (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА