Најновије

НОВИ ПРИТИСЦИ НА КиМ: Пожар на српском домаћинству у селу Одановце – највероватније подметнут

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је у селу Одановце код Косовске Каменице изгорела штала породице Миленковић, а да се сумња, будући да у објекту није било електричних инсталација, да је пожар изазван људским фактором, као наставак притисака и застрашивања Срба на Косову у Метохији.

Како се наводи, изгорели су кров и хиљаду бала сена, а од ватре је спасена стока и трактор.

„Међутим осим што је четворочланој породици Миленковић нанета материјална штета, свим Србима Косовскопоморавског округа је на овај начин поручено да су непожељни. Представници Канцеларије за Косово и Метохију на терену обишли су погођену породицу и поручили да ће помоћи да се штета санира“, истиче се у саопштењу.

У већински албанском селу Одановце живи десетак српских породица, а недавно је једном од Срба запаљен аутомобил.

Канцеларија истиче да смо сведоци да на Косову и Метохији из дана у дан институционално насиље, уведено од стране Аљбина Куртија, прераста у физички линч, са циљем да се Србима створе потпуно немогући услови за живот и опстанак у нашој јужној покрајини.

Наводи се да када политичке структуре манифестују отворену нетрпељивост према једној друштвеној групи, и то без икакве задршке или наговештаја санкција, онда и појединци то схватају као позив да се укључе у кампању прогона.

„Намера Аљбина Куртија је да Србе натера да се иселе са Косова и Метохије, а кампања насиља и систематског обесправљивања ће несумњиво бити настављена уколико се одлучном реакцијом међународне заједнице режим у Приштини не заузда и не спречи у злочиначким намерама“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да Србија, у интересу хуманости али и стабилности и мира у региону, још једном позива све релевантне међународне чиниоце да обуздају Куртија и његов „шовинистички поход“ против српског народа на Косову и Метохији.

ЗАХАРОВА: Куртијев режим прешао на активну фазу антисрпског етничког чишћења

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА