Најновије

РУСИЈА УПОЗОРАВА АРГЕНТИНУ: Ово дефинитнивно није игра, а није ни паметно

БУЕНОС АЈРЕС – Слање руских хеликоптера „Ми-171Е” у Украјину од стране аргентинских власти је неприхватљиво, изјавио је у интервјуу за РИА Новости руски амбасадор у тој латиноамеричкој земљи Дмитриј Феоктистов.

„Такав корак је неприхватљив. Истичемо да би то било у супротности са сертификатом крајњег корисника који забрањује пренос војне опреме у треће земље без сагласности земље произвођача”, рекао је Феоктистов, преноси Танјуг.

Према његовим речима, аргентинске власти нису потврдиле извештаје о пребацивању два руска транспортна хеликоптера у Кијев, о чему је половином децембра прошле године писао портал „Нотициас Урбанас”.

„Администрација претходног председника Алберта Фернандеса заузела је чврст став о неприхватљивости било каквих испорука оружја и војне опреме у зоне сукоба, укључујући Украјину”, подсетио је Феоктистов.

Дипломата је додао да Аргентина има два војно-транспортна хеликоптера Ми-171Е руске производње, које је добила 2011. године, додајући да се они сада налазе у лошем стању.

РУСИ БОМБАРДОВАЛИ ЊУЈОРК: Паметне бомбе уништавају све (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА