Најновије

Породица врховног команданта Оружаних снага Украјине живи у Русији

Генерал-пуковник Сирски рођен је у западној Владимирској области Русије када су и Русија и Украјина биле део Совјетског Савеза.

Родитељи и брат новог украјинског главног команданта Oлександра Сирског живе у Русији, извештава више руских новина.

У четвртак је председник Вoлoдимир Зеленски објавио да је изабрао Сирског да замени генерала Валерија Залужног. Реконструкција се догодила месецима након неуспеле украјинске контраофанзиве и усред погоршања ситуације на бојном пољу.

Генерал-пуковник Сирски рођен је у западној Владимирској области Русије када су и Русија и Украјина биле део Совјетског Савеза. Његов брат Олег и даље живи у покрајинској престоници Владимиру, пренео је ТАСС.

Олег је рекао новинарима да годинама није разговарао са својим блиским рођаком. „Не комуницирам с њим. Не знам ни где је“, рекао је Олег за ТАСС. „Не знам ништа о њему. Прошло је много времена откако се преселио у Украјину.“

ГЕОЛОЦИРАНИ СНИМЦИ ОТИКРИВАЈУ НОВЕ РУСКЕ ПОЛОЖАЈЕ! У различитим...

Према налозима на друштвеним мрежама, родитељи Сирског редовно присуствују прославама победе Русије у Другом светском рату. Објаве које се наводно свиђају мајци Сирског укључују поруку у којој се жели добро здравље председнику Владимиру Путину.

Oлександар Сирски је завршио војну академију у Москви и служио је у Украјини када је она прогласила независност 1991. Активно је учествовао у рату у Донбасу 2010-их. Према Зеленском, он је играо главну улогу у одбрани Кијева од Русије 2022. и офанзиви на Харков касније те године.

ГЕОЛОЦИРАНИ СНИМЦИ ОТИКРИВАЈУ НОВЕ РУСКЕ ПОЛОЖАЈЕ! У различитим...

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА