Најновије

ПУТИН У ИНТЕРВЈУУ КАРЛСОНУ: ЦИА извела државни удар у Кијеву - Русија и Украјина ће постићи договор (ВИДЕО)

Русија и Украјина ће се пре или касније договорити, саопштио је руски председник Владимир Путин у интервјуу Такеру Карлсону. Руски лидер је отпочео интервју са освртом на историју стварања Кијевске Русије, а говорио је на разне теме, укључујући и Илона Маска и вештачку интелигенцију.

Путин је на самом почетку интервјуа упитао Карлсона “да ли ће ово бити озбиљан интервју”, а амерички новинар се у свом стилу засмејао и одговорио потврдно.

Додатно га је Путин упитао да ли је он, поред тога што је новинар, по образовању историчар, на шта је Карлсон одговорио потврдно, па је онда Путин рекао да ће онда бити слободан да пружи историјски увид у односе Русије и Украјине.

Председник Русије је своје образлагање отпочео причом о древним почецима Кијевске Русије.

Путин је, између осталог, рекао да жели да се ситуација у Украјини реши путем преговора.

Украјинци се и даље осећају као Руси, а то што се дешава је елемент грађанског рата.

Запад мисли да су борбена дејства у Украјини заувек одвојила један део руског народа од другог, али ће до поновног уједињења доћи, рекао је руски лидер.

Државни удар у Украјини 2014. године извела је оружана опозиција уз подршку ЦИА, казао је Путин.

Украјина је донела одлуку да одустане од преговора са Русијом по налогу из Вашингтона, сада САД треба да исправе ту грешку. Како је истакао: Украјина је почела рат, циљ Русије је да га заврши.

"Русија за сада није постигла циљ специјалне војне операције, јер је један од њих - денацификација: забрана различитих неонацистичких покрета", објаснио је он.

НАТО може да призна контролу Русије над новим територијама, постоје опције, ако постоји жеља.

"Запад је почео да схвата да је немогућ стратешки пораз Русије – нека размисле шта даље да се ради, ми смо спремни за дијалог", поручио је Путин.

Русија је 2014. године била приморана да узме Крим под своју заштиту, јер је полуострво било у опасности, објаснио је он.

Изјаве да ће Американци морати да ратују са Русијом ако се обустави помоћ Кијеву јефтина су провокација, рекао је руски лидер.

Он је подсетио да је Русија прошле године постала постала прва економија у Европи, без обзира на све санкције и ограничења.

Интервју можете погледати и на званичном Карлсоновом сајту ОВДЕ

Извор: Правда / Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА