Најновије

ЗАХАРОВА О "ПАМЋЕЊУ" УКРАЈИНСКИХ ЗВАНИЧНИКА: Можда ни Залужни није био у Оружаним снагама Украјине?

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова прокоментарисала је речи секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеја Данилова да у обореном авиону Ил-76 нису били украјински заробљеници.

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова одговорила је на изјаву секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеја Данилова да у обореном авиону Ил-76 наводно није било ратних заробљеника украјинских оружаних снага, направивши паралелу са Валеријем Залужним, који је разрешен дужности главног команданта украјинске војске.

"Да ли ни Залужни није био у Оружаним снагама Украјине или још памтите да је био?", упитала је Захарова.

Украјински председник Владимир Зеленски је у четвртак објавио и потписао указ о именовању Александра Сирског, који је раније командовао копненим снагама, за главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, разрешивши дужности Валерија Залужног.

Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов, дан након објаве у америчким медијима да је авион са украјинским заробљеницима оборен ракетом "патриот", почео је да негира њихово присуство у авиону.

Осим тога, Данилов је рекао да "не треба бити тако категоричан у вези са изјавом да је авион оборила украјинска страна".

Претходно је "Њујорк тајмс" известио да амерички званичници прихватају као тачну информацију да је авион Ил-76 са украјинским заробљеницима оборен ракетом "патриот". 

Лист је пренео да званичници у САД нису јавно коментарисали наводе да је авион оборен америчким "патриотом", али су у приватним разговорима потврдили да је руска страна у праву када упире прстом у амерички систем ПВО.

ТАКЕР ПОСЛАО БРУТАЛНУ ПОРУКУ ЗАПАДУ: По ово цену Путин сигурно активира нуклеарку

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА