Најновије

Брнабић мора за 6 месеци да напусти Јованкину вилу

Бивша премијерка, а будућа председница Скупштине Србије Ана Брнабић морала би да напусти вилу у којој станује, а која је некада припадала Јованки Броз. Уколико буде по закону, има рок од шест месеци да се исели.

Фото: Јутјуб

Након што буде и званично изабрана за нову председницу Скупштине Србије, што се може очекивати у понедељак, за када је заказано заседање парламента, Ана Брнабић требало би да напусти вилу од 750 квадрата на Дедињу.

Наиме, према важећој Уредби, ова вила у коју се Брнабић уселила 2020. године, има статус резиденцијалног објекта, а како пише у пометнутом документу, ту могу живети председник државе и председник владе.

У ком року би Брнабић морала да се исели?

Обично се функционерима који живе у државним вилама даје рок од шест месеци да из њих изађу.

Брнабић се у Јованкину вилу уселила у новембру 2020, недуго након што је по други пут изабрана за премијерку. Баш уочи њеног усељења, вила је у целости реконструисана. У медијима су се појављивале цифре од 30 до 50 милиона динара, па све до 2,5 милиона евра.

Да би Брнабић уопште могла да борави у вили морало је да дође до промене Уредбе, коју је лично потписала актуелна премијерка.

У случају да ипак пожели да остане у овом објекту, не треба искључити ни могућност да се прибегне рецепту који је примењен у случају Томислава Николића, који формално обавља функцију председника Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином, и промени важећи пропис.

Николић је као шеф државе пет година живео у председничкој вили у Ужичкој 23. Након истека мандата Николић се из те виле није иселио и практично је незаконито живео у њој, све док Влада није променила поменуту уредбу.

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА