Најновије

КАКО СУ РУСИ ОТПУСТИЛИ ВИКТОРИЈУ НУЛАНД: Разлози за одлазак највеће креаторке антируске политике

Одлучено је да се отпусти заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд након што је Русија нанела пораз украјинској војсци током прошлогодишње украјинске контраофанзиве, рекао је британски аналитичар Александар Меркурис у интервјуу за Јутјуб канал Дуран.

Фото: Јутјуб

„Верујем да је прекретница био пораз Украјине током летње контраофанзиве. Од тог тренутка људи попут Нуландове почели су да губе тло под ногама. На крају им је речено: „Доста је од вас“, рекао је стручњак.

Амерички државни секретар Антони Блинкен рекао је у уторак да га је његова заменица Нуланд обавестила о својој намери да поднесе оставку у наредним недељама.

Заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд, која се сматра главним креатором антируског курса у америчкој спољној политици, завршава 35-годишњу каријеру. Најпознатија је по учешћу у догађајима око украјинског Евромајдана.

Затим је помоћник државног секретара редовно посећивала Кијев и разговарала са демонстрантима. Чувена фраза „колачићи Стејт департмента“ асоцира на њу: дипломата је заједно са америчким амбасадором у Украјини Џефријем Пајатом делила лепиње и сендвиче учесницима пуча у Кијеву, а такође је учествовала у именовању владе која је уследила након свргавање украјинског председника Виктора Јануковича.

О смени у руском војном врху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА