Најновије

ПЕНТАГОН ПРИЗНАЈЕ: Немамо ванземаљску технологију

Непознато...

У извештају Пентагона, који је затражио амерички Конгрес, тврди се да не постоје докази да је Влада прикривала информације о ванземаљским технологијама.

Документ на 63 странице, објављен у среду, представља најопсежније оповргавање у последњих неколико година. Овај извештај је издало Министарство одбране САД како би порекло тврдње да располаже информацијама о посетама ванземаљаца или о поседовању ванземаљских напредних технологија.

Материјал је припремила владина Канцеларија за решавање аномалија (ААРО). Како закључује ААРО, до сада нису откривени никакви докази да уочавање неидентификованих анормалних феномена (ФАНИ) "представља ванземаљску технологију, или да постоје поверљиви програм о коме Конгрес није обавештен."

Истрага је открила да је "већина ових феномена последица погрешне идентификације обичних предмета и појава". Иако многи извештаји о суочавању са оваквим појавама остају нерешени, ААРО "сматра да би, када би били доступни квалитетни подаци, већина ових случајева била идентификована као сасвим обични објекти или феномени."

У извештају се говори и о порасту неповерења америчке јавности у Владу. Како показују анкете, све већи број Американаца је уверен да Вашингтон од њих скрива важне информације. Тако је 1958. године 75 одсто Американаца веровало да ће Влада "готово увек учинити праву ствар." Међутим, од 2007, та цифра није прешла 30 одсто.

Аналитичари ААРО примећују да је овај "недостатак поверења јавности вероватно допринео уверењу дела америчке популације да Влада САД не даје тачне податке о ванземаљским летелицама", признајући да је мало вероватно да ће овај извештај смирити растућу опсесију јавности темом ванземаљаца.

ААРО је нагласио да је тема ФАНИ "сада присутнија него икада раније у популарној култури", наглашавајући да то превазилази чак и интересовање за овакве феномене из периода Хладног рата, посебно током 50-их година.

Као разлог неповерења у рад Владе, у извештају се наводи и брзина ширења информација путем интернета. "Учесталост ових тема на друштвеним медијима повећала је број Американаца који верују да су ФАНИ ванземаљског порекла", наводи се у овом документу.

Како се додаје у извештају: "Дезинформације су сада далеко распрострањеније и шире се лакше него раније, чему доприноси могућност обраде фотографија и видео-снимака, као и компјутерски генерисане слике."

Прошлог јуна ветеран америчког Ратног ваздухопловства Дејвид Чарлс Груш је узбуркао јавност тврдњама да америчка Влада поседује "нетакнуте или делимично нетакнуте" летелице ванземаљаца.

Бивши члан Националне геопросторно-обавештајне агенције и Националне извиђачке канцеларије је изјавио и да је претрпео одмазду владиних званичника зато што је ове информације изнео у Конгресу.

"Реч је о летелицама које нису људског порекла. То су летелице нељудског порекла, које су се срушиле", рекао је тада Груш.

Прочитајте ОВДЕ о могућем распаду НАТО алијансе 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА